Kezdőlap Események KATICÁS, MACSKÁS HÉTVÉGE A DISNEYVEL

KATICÁS, MACSKÁS HÉTVÉGE A DISNEYVEL

„Miraculous Katicabogár és Fekete Macska kalandjai”az egyik legnépszerűbb számítógépes animációs sorozat a Disney Csatornán. Most egy kivételes „katicás-macskás” hétvégével kedveskedik a Disney a gyereknek. Mutatjuk, hogy miért imádják ezt a fantasztikusan aranyos sorozatot a gyerekek, és adunk pár tippet is egy közös szülő-gyerek kézműveskedésre!

A jelenlegi helyzetben nem lehet utazni, nagyobb kirándulásokat szervezni, ezért maradnak az otthoni programok. A„Miraculous Katicabogár és Fekete Macska kalandjai” akislányoknak és kisfiúknak egyaránt megfelelő animációs mese; amely hat éves kortól tizenkét éves korig ajánlott. A Disney Csatornán a sorozat egy különleges epizódja is látható lesz decemberben, „Katica és Fekete Macska kalandjai a világ körül: Egyesült Hősök” címmel. Az epizód, és az egész sorozat  remek lehetőség a gyerekekkel való tévézésre, a sorozatban bemutatott iskolai problémák közös megbeszélésére. A mese után pedig együtt alkothat a család, ami szintén tartalmas időtöltés lehet. A különleges, egyórás epizód a Disney Csatornán lesz látható december 19-én, négy órás valamint december 20-án öt órás kezdéssel. Az epizód után pedig Katicabogár és Fekete Macska további kalandjai láthatóak.

Katicabogár és Fekete Macska

„Miraculous Katicabogár és Fekete Macska kalandjai” Franciaországban, Párizsban játszódik; a sorozat két tizenéves fiatalról, Marienettről és Adrienről szól. Ők nem átlagos iskolások, hanem szuperhősök, céljük pedig, hogy megmentsék Párizst. Marienett szuperhős alteregója Katicabogár, Adrien pedig Fekete Macskává változik. A két tini az életben barátok, sőt titkon Marienett szerelmes Adrienbe.

A két főhős életén, iskolai gondjain, szüleikkel való vitáin keresztül körvonalazódik milyen érzései vannak a tizenéveseknek, akik azt is megmutatják, hogy hogyan tudnak megbirkózni az akadályokkal. Marinette egy lelkes, őszinte, optimista kislány, aki mindig a dolgok jó oldalát nézni, valamint szereti megoldani mások ügyes-bajos dolgait, bár néha ő okozza a gondot a szeleburdisága miatt… Persze a végén mindent helyrehoz és szeretetteljes, vidám személyisége átlendíti a nehézségeken. Gyakran fél, hogy az iskolában vagy egy-egy megmérettetésen rosszul teljesít, de rájön, hogy hogyan tudja ezeket a szituációkat kezelni. Marienette-nek nagyon jó kézügyessége van, imád alkotni: leginkább táskákat, ékszereket, sálakat készít.

Adrien, a Fekete Macska, sorozat másik főszereplője leginkább azzal a problémával szembesül az iskolában, hogy ­­-mivel édesapja egy gazdag divattervező- másképpen néznek rá az osztálytársai és másképp kezelik őt: ő a „gazdag gyerek”.  Adriennek ez nem tetszik, rettentően vágyik arra, hogy kiléphessen apja árnyékából; de mivel még csak tizenéves, ezért muszáj szót fogadnia az édesapjának.

katicabogaras DIY-egyszerű:

  1. Vágj félbe egy almát, fesd be pirosra a felét, majd nyomd rá egy papírra- ez lesz a katicabogár teste, szárnya. Ezután fogj egy fekete ceruzát és rajzold meg a katica fejét!
  2. Kérjük meg a gyermekünket, hogy rajzoljon 4, 6, 8, 10 pettyes katicát! Ha még nem ismeri a számokat, rajzoljunk és számoljunk vele együtt.
  3. Kiránduláskor összegyűjtött kövekre fessünk katicabogarakat! Először filctollal tervezzük meg, hol lesz a feje, a szeme és a katica teste.
  4. Vedd elő a színes ceruzát és képzeld el, hogy híres párizsi divattervező vagy: rajzolj katicabogaras kiegészítőket!
  5. Készíts maszkot: vágj ki egy papírból egy egyszerű, a szemek körüli részt elfedő maszkot. Fesd be pirosra, fekete pöttyökkel, majd ragassz rá két oldalt szalagot és kösd össze!

+1 Ha van otthon piros karácsonyi gömbdísz, festékkel vagy ragasztással egyszerűen átváltoztathatod katicabogárrá!

fekete macska DIY-egyszerű:

  1. Egy papírtányért fess be feketére, a tányért vágd ki félkör alakban- ez lesz a macska háta. Ezután vágd ki fejét, rajzolj rá szemet, vágj füleket is neki, majd mindezt ragaszd össze!
  2. Rajzolj egy papírlapra két utcát! Az egyiken „rejts el” négy, a másik utcán hat fekete macskát. Számoljatok együtt!
  3. Egy fehér bögre aljára fess egy macskafejet! Olyan lesz, mintha elbújt volna a macska.
  4. Otthoni szórólapokból, már kiolvasott magazinokból vágjatok ki fekete cicákat, ragasszátok fel őket egy lapra, és rajzoljatok köré párizsi helyszíneket. Nem hiányozhat az Eiffel-torony sem.
  5. Készíts maszkot: vágj ki egy papírból egy egyszerű, a szemek körüli részt elfedő maszkot. Fesd be feketére, majd ragassz rá két oldalt szalagot, és kösd össze!

+1 Ha van otthon fekete karácsonyi gömbdísz, fülek, szemek ráragasztásával egyszerűen átváltoztathatjátok macskává!