Kezdőlap Események Kecskemét gazdasági fejlődése a válság ellenére folytatódik

Kecskemét gazdasági fejlődése a válság ellenére folytatódik

Mercedes-Benz Werk Kecskemet, Ungarn 2017 ;Kraftstoffverbrauch kombiniert: 7,4 - 4,1 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 172-107g/km* Mercedes-Benz plant Kecskemet, Hungary 2017;Fuel consumption combined: 7.4 - 4.1 l/100 km; combined CO2 emissions: 172-107 g/km*

A mai nap újabb nagybetűs ünnepként íródik be Kecskemét gazdasági életének történelmébe. A Mercedes és egyik legjelentősebb beszállítója, az SMP is bejelentették: jövő év végéig jelentős fejlesztéseket hajtanak végre.

2021 végétől elindul Kecskeméten az elektromos Mercedes gyártása. Magyarországon sehol máshol nem gyártanak elektromos autókat, Kecskemét ebben is első lesz.

2020-ban megismétlődött az, ami 2008-ban egyszer már megtörtént. Az akkori világméretű válság közepette jelentette be a Daimler, hogy új üzemet épít Kecskeméten. Idén ismét válság van, a pandémia mindent megrengetett. Ennek ellenére a Daimler három kiemelkedő fejlesztést is bejelentett: a présüzem megépítését, a hibrid autók gyártását, most pedig az elektromos gépkocsik gyártását.

Az SMP, mint a Mercedes egyik legfontosabb szövetségese, lépést tart a fejlesztési igényekkel, tovább növeli kapacitásait.

Kecskemét és egész Magyarország számára ez nagy elismerés. Azt jelenti, hogy meghatározó világvállalatok bíznak bennünk, stabil, kiszámítható otthont találtak nálunk, hosszú távra terveznek. Köszönöm Magyarország Kormányának azokat a döntéseket és azt a segítő együttműködést, amellyel országos szinten megteremtette a gazdasági környezet stabilitását. Ehhez Kecskemét, a város vezetése évek óta hozzáteszi a maga eszközeit, lehetőségeit.

A két nagyvállalat fejlesztései további munkahelyeket, ezzel együtt a családok számára kiszámítható jövőt adnak.

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere