Kezdőlap Zenei élet Két új hangoskönyv a Rejtő Jenő sorozatban

Két új hangoskönyv a Rejtő Jenő sorozatban

Az elátkozott part, Az elveszett cirkáló, A három testőr Afrikában, a Piszkos Fred, a kapitány, A szőke ciklon, és a Vesztegzár a Grand Hotelben után két újabb hangoskönyv jelent meg Kern András tolmácsolásában a Hungaroton Rejtő Jenő-sorozatában: – itt A tizennégy karátos autó és Az előretolt helyőrség!

Újabb két siker-várományos hangoskönyvvel bővült tovább a Hungaroton Rejtő-sorozata az ünnepek előtt. A legújabb kiadványokon Az előretolt helyőrség és A tizennégy karátos autó hallhatók – az előző darabokhoz hasonlatosan, természetesen ezúttal is a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Kern András előadásában.

Kern András zseniálisan érzi Rejtő regényeinek hangulatát, hőseinek különleges karakterét – és ezúttal sincs ez másképpen. Jellegzetes hangján, eredeti humorán átszűrve hallgathatjuk meg Az előretolt helyőrség és A tizennégy karátos autó teljes felvételét, lemezenként egy-egy közel hét és fél órás felvételen, MP3 formátumban.

A száztizenöt esztendeje született Rejtő nemzedékeken átívelő klasszikus. Kern András, aki maga is kedvelője, e szavakkal ajánlotta két újabb megjelenését:

„…Rejtő Jenő nagyon jó író! Bár ponyvaregényszerzőnek álcázza magát, hellyel-közzel gyönyörűen ír, szép szavakkal, jó mondatokkal, szédületes ritmusérzékkel, atmoszférateremtő készsége, mint a legnagyobbaké… És én ezt nem tudtam, szerintem Önök közül se mindenki: úgyhogy hallgassák meg, élmény lesz!”

Komlós József JR