Kezdőlap Hírek Koronavírus Kecskemét – Nehéz helyzetbe kerülő családok támogatása

Koronavírus Kecskemét – Nehéz helyzetbe kerülő családok támogatása

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere elrendelte a rendkívüli települési támogatásról szóló helyi rendelet tavaszihoz hasonló módosítását a koronavírus járvánnyal összefüggő, nehéz helyzetbe kerülő családok támogatására.

A módosított rendelet értelmében az a kecskeméti lakos kaphat segítséget aki:

-munkahelyét 2020. október 1. és 2021. február 28. között a koronavírus okozta járvánnyal összefüggésben veszítette el.  

-munkaidejét – munkaszerződés módosítással – a munkáltató legalább fele időtartamra csökkentette,

-családjában a koronavírussal összefüggő kórházi kezelés, táppénz vagy haláleset következik be.A támogatás feltétele továbbá, hogy a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg a 107.065 forintot.  A támogatás mértéke: havi 20 ezer forint, amely a kérelem benyújtásának hónapjától kezdődően 3 hónapon keresztül jár.

A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatványok a www.kecskemet.hu Szociálpolitikai Osztály Letölthető nyomtatványok között találhatóak.  www.kecskemet.hu e-ügyintézéshez szükséges dokumentumok az Elektronikusan indítható ügyek Szociális ügyek között található.

A kérelem postai úton is benyújtható a Polgármesteri Hivatal Kecskemét, Kossuth tér 1. szám alatti postacímre, valamint a Szociálpolitikai Osztály Kecskemét, Rákóczi u. 3. szám alatti irodájánál kihelyezett zárható postaládába is bedobható.

Részletes tájékoztatást és segítséget az érdeklődő ügyfelek telefonon kérhetnek. Akinek nem áll módjában kinyomtatni a kérelem benyújtásához szükséges nyomtatványt, illetve ügyfélkapun keresztül sem tudja benyújtani azt, azok számára kérésre, postázásra kerül.  

Telefonszámok: 06/76/512-216

                       06/76/512-217

                       06/76/512-227

                      06/76/512-211