Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT AKTA: KERÉKPÁROKAT LOPOTT ÉS AUTÓT TÖRT FEL

LEZÁRT AKTA: KERÉKPÁROKAT LOPOTT ÉS AUTÓT TÖRT FEL

A lajosmizsei rendőrök vádemelést javasolnak azzal a fiatalkorúval szemben, aki három hét alatt három vagyon elleni bűncselekményt követett el.

A gyanú szerint a 17 éves fiú 2020. október 15-én éjjel a lajosmizsei vasútállomásról eltulajdonított egy kerékpárt. A kétkerekű ugyan le volt zárva, ám a fiatal leszakította a zárszerkezetet, majd elvitte a biciklit.

A helybéli tinédzser néhány nappal később – sötétedés után – betörte egy autó hátsó ablakát, amely a Dózsa György út és a Béke utca kereszteződésében parkolt. Az autóba bemászva kinyitotta a motorteret, és a járműből kiszerelte az akkumulátort.

November elején ismét egy lezárt kerékpár esett a tolvaj áldozatául, amelyet a tulajdonosa a Szent Lajos utca elején egy fának támasztott. Az asszony csak néhány percre hagyta magára a biciklit, de mire visszatért, már csak hűlt helyét találta.

A rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével azonosították be a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, akit előállítottak, és háromrendbeli lopás miatt gyanúsítottként kihallgattak.

A jelenleg szabadlábon védekező fiatal ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.