Kezdőlap Események Lunczer Pálinkaház – Saját utat járva a sikerekig

Lunczer Pálinkaház – Saját utat járva a sikerekig

A néhány hete megrendezett Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyre rekordmennyiségű, több mint 400 tétellel nevezett 48 pálinkaház, melyek közül 32 szakértő bírálata alapján választották ki a legjobbakat. A Pálinka Nemzeti Tanács döntése értelmében a „Legeredményesebb pálinkafőzde” kategóriában a második helyezést a kosdi, kiváló minőségű pálinkákat készítő Lunczer Pálinkaház érdemelte ki. A családi vállalkozás keretében működő főzde példája azt bizonyítja, hogy a magas szakmai színvonalon végzett munka, a hozzáértés, kellő szorgalommal, a szakma iránti alázattal párosulva vezethet eredményre. Lunczer Attila ügyvezető – aki nem a tradíciókat követve, hanem saját útját járva jutott el a sikerekig – nyújtott betekintést a díjnyertes pálinkaház mindennapjaiba.

Saját utat járva a sikerekig

Lunczer Attila nem a hagyományos utat bejárva, közel a 60 éves korhoz döntött úgy, hogy nyugdíjba vonulása után hobbiként szívesen főzne pálinkát. Tradicionális kisüsti technológiával kezdett bele a házi főzésbe, majd annyira megtetszett neki ez a tevékenység, hogy beiratkozott a Corvinus Egyetem Pálinkamester képzésére, majd sikeresen elvégezte a szakot. Az álmát valóra váltva 2014-ben felépítette a főzdét, ahol 2015-ben indult el a pálinka főzés. Az azóta számtalan rangos díjjal elismert Lunczer Pálinkaház fémesen csillogó főzdéjében a hagyomány és a számítógéppel vezérelt modern technológia kéz a kézben jár.

Úttörő szerep

„Amikor elkezdtük a főzést, az országban általában 40 alkoholfokon kerültek forgalomba a pálinkák. Már ekkor úgy gondoltuk, hogy nem szabad egységesíteni, nem szabad követni a 40 fokos trendet, hanem minden pálinkának meg kell adni azt az alkoholfokot, ami annak a legjobban áll. 42-66 alkoholfokos pálinkát kezdtünk gyártani, azóta sok követőnk lett, a pálinka főző cégek mintegy fele alkalmazza ezeket az alkoholfokokat. Az ízek és az illatok harmóniáját legalább annyira fontosnak tartjuk, mint az alkoholfokot, mert mindezek összefüggnek egymással. Nálunk gyümölcsfajtánként változik a beállítás, annak függvényében, hogy az adott termék milyen erősségű alkoholtartalom mellett mutatja a leggyümölcsösebb, legharmonikusabb arcát, mert csak így tudjuk büszkén és elégedetten kiadni kezünkből pálinkáinkat.

Fókuszban a kiváló minőség

Vállalkozásunk üzleti filozófiájában a legnagyobb hangsúlyt a kiváló minőségre fektetjük. Jelen kapacitásuk nagyságrendileg 10.000 palack /év, és nem is kívánunk nagyobbak lenni, mert kisebb tételekben könnyebb a magas minőséget biztosítani. Soha nem szeretnénk kényszerfőzésbe kezdeni, nem szerepel a terveink között az egész ország ellátása, ezért termékeinket Budapestig bezárólag a Dunakanyarban értékesítjük.  

Díjnyertes termékek

Büszkeséggel tölt el, hogy idén a Pálinka Nemzeti Tanács által, az Agrárminisztériummal karöltve szervezett versenyen a „Legeredményesebb pálinkafőzde” kategóriában második helyezést értünk el. Örömmel tekintünk vissza az Országházban tartott 2016. évi Pálinka Országkóstoló keretében megrendezett megmérettetésre is, ahol két termékünk az elérhető legmagasabb elismerést kapta meg. Kőszegen a „Jurisics-vár Pálinkája” címet nyertük el a cigánymeggy pálinkánkkal. A VIII. Quintessence pálinkaverseny kereskedelmi tételek versenyében pedig a Lunczer pálinkák 2 bronz, 3 ezüst, 3 arany és 1 Champion díjat nyertek.

Kuriózumnak számító házasított pálinkák

Családi vállalkozásunk volt az első abban, hogy blendelt termékeket készítettünk, ezért tulajdonképpen újítónak számítunk ebben az iparágban. Különleges termékeink a blendelt pálinkák, amely házasítások a különböző gyümölcsök erényeit egyszerre hangsúlyozzák, így a fogyasztóink visszakapják a gyümölcs élvezetét a pálinkában. A meggy-málnában pl. úgy dominál a málna, hogy gazdaságosabb az elkészítése, de a szőlő-birs esetén is a birs marad előtérben, miközben egy jól iható, harmonikus, lágy pálinka a vége. Ezek a pálinkáink mind a kuriózum kategóriába tartoznak.

Mindennapi jó cselekedet

A vírus első hullámának megjelenésekor úgy gondoltuk, hogy ha már rendelkezünk a megfelelő berendezéssel, akkor képesek lennénk kézfertőtlenítőt gyártani, amivel legalább a régióban élő embereken segíthetnénk. A fertőtlenítőszert a WHO receptúrája alapján, a saját magunk által előállított tiszta szeszből készítettük el. A nyolcvanszázalékos alkoholtartalmú folyadék harminc másodperc alatt elpusztítja a kezünkön lévő kórokozókat. Szándékosan minimális haszonnal értékesítjük ezeket a termékeket, mert családunk szolgálatnak, mindennapi jó cselekedetnek tekinti ezt a tevékenységet”.

LUNCZER PÁLINKAHÁZ KFT.

2612 Kosd, Erzsébet u. 11.
GPS: 47.800592 19.170413

E-mail: [email protected]
Web: http://www.lunczerpalinkahaz.hu/

ÉRTÉKESÍTÉS:
Szabados Boglárka
+36 20 432 2456

ÜZEM Telefon: +36 70 426 2068