Kezdőlap Zenei élet Óriási elismerésben részesült Metzker Viki és DR BRS: az év legjobbjai lettek

Óriási elismerésben részesült Metzker Viki és DR BRS: az év legjobbjai lettek

Rendhagyó évet követően, többször is elnapolt díjátadó után végre fény derült az idei büszkeségekre, ugyanis átadták „Az év DJ-je” szakmai díjakat az év mainstream, illetve underground DJ-je, az év producere, az év áttörése kategóriák nyerteseinek, valamint az idei életműdíjasnak.

A DJ Szövetség idén Metzker Vikit választotta az év mainstream DJ-jének, 2019 áttörése pedig nem más, mint Béres Attila, azaz DR BRS lett a szakmai zsűri szerint.

Metzker Viki idei éve nemzetközi és hazai elismerésektől és sikerektől hemzseg, 2020 mainstream DJ-je pedig remekül helyt áll ebben a férfiak uralta szakmában, ráadásul nem is először, hiszen 2015-ben és 2016-ban is ő vehette át a legjobbnak járó díjat. Hazánk legszebb lemezlovasa legutóbb az MTV EMA hazai befutói között szerepelt, mint egyetlen női jelölt, nemrég ő keverhette újra a Warner Music felkérésére Anne-Marie és Doja Cat közösét, nem sokkal előtte pedig a Corona slágerének újragondolásával nyerte el a nemzetközi közönség elismerését, hiszen „Rhythm Of The Night” című szerzeménye a világ legnépszerűbb zenei áruházának TOP 100-as eladási listáján a második helyig jutott és olyan sztárok támogatását is megkapta többek között, mint David Guetta vagy Don Diablo.

Viki nem csak a klubtörténelembe írta be magát, hiszen Curtissel közös „Szívemen Szárny” című szerzeményük a rádiók játszási listáiról sem hiányozhat. A track hatalmasat szólt a YouTubeon is, több, mint 3 millióan látták már, de a lemezlovas már többször is megmutatta, hogy rapperként és énekesnőként is megállja a helyét a hazai zenei szcénában – Dukai Reginával és Miss Mood-dal közösen meneteltek hatalmasat „Titok” című slágerükkel.

A döntés nem meglepő, hiszen DR BRS „Hol van az a lány” című megahitjének berobbanása óta futószalagon szállítja a jobbnál-jobb slágereket, nemrég megjelent, Berkes Olivérrel közösen újragondolt „Évszakok” című daluk már megközelíti az 5 milliós lejátszást is YouTubon és a Spotify toplistáin is előkelő helyen szerepel, míg Kollányi Zsuzsival és Lotfi Begivel árdolgozott „Régi nyár” című szerzeményük a rádiós repertoár elengedhetetlen része, a Varga Viktorral és Bigával közös „Koccintós” bulihimnuszt pedig már 14 milliószor pörgették a YouTubeon.