Kezdőlap Kiemelt ŐRIZETBEN NÉGY EMBERCSEMPÉSZ

ŐRIZETBEN NÉGY EMBERCSEMPÉSZ

A Készenléti Rendőrség járőrei fogták el azokat a férfiakat, akikkel szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást.

A gyanú szerint három román és egy svéd állampolgárságú férfi egy Iveco tehergépjárművel és egy Volkswagennel Csanádpalotán keresztül érkezett Magyarországra azért, hogy egy 23 főből álló külföldi csoportot Nyugat-Európába csempésszen.

Az illegális migránsokkal Dávod külterületén akartak találkozni, azonban a tehergépjármű a sárban elakadt, így azt a sorsára hagyva a csempészbanda visszaindult Romániába. A járművet a határ mentén szolgálatot teljesítő rendőrök terepkutatás során megtalálták, illetve annak közelében feltartóztatták azt a 23 határsértőt is, akiket a román férfiak át akartak csempészni az országon. A külföldiek szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Kirendeltségének információi alapján a tehergépjárművel összefüggésbe hozható Volkswagenre a rendőrök jelzést adtak ki. Ennek alapján a készenléti rendőrök Makó külterületén tegnap 11 órakor megállították az autót, és elfogták a benne utazó három román és egy svéd állampolgárt. Őket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés előkészülete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a négy férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.