Kezdőlap Zenei élet Pink Folyd: Delicate Sound of Thunder 2020

Pink Folyd: Delicate Sound of Thunder 2020

2020. november végén számos különböző formátumban érkezik hozzánk a Pink Floyd legjava – egy legendás koncertanyagba összesűrítve. Pink Folyd: Delicate Sound of Thunder 2020-as változata kétlemezes CD-n, 3 LP-n, 1 DVD-n illetve 1 Blu-Rayen is megjelenik.

1988 november 22.-én – tehát majdnem napra pontosan harminckét esztendeje, hogy megjelent a Pink Folyd: Delicate Sound of Thunder című dupla albuma. Ez volt a legendás együttes addigi huszonhárom éves történetének legelső koncertalbuma – melyet a csapat 1988. augusztus 19. és 23. között, a New York Long Island-i Nassau Coliseumban adott öt koncertjéből szerkesztettek össze.

Az album dupla LP-n, műsoros kazettán, és már CD-n is megjelent annak idején, nagyon komoly közönségsikert aratva. 2020-ban az eredeti koncertanyagot újrakeverték az eredeti mesterszalagokról, és egy új formátumú dupla CD-n jelent meg a további nyolc felvétellel kibővített, immáron 23 számos – 2 óra 20 perces élő anyag. A 2020-as vinyl változat pedig háromlemezes kiadásban kerül a boltokba. Így aztán a Warner Records karácsony előtti kiadványán egy kvázi teljesen új, ez eddig még nem ismert Pink Floyd albumot kapunk kézhez.

Az 1988-ban rögzített és Wayne Isham által rendezett, Grammy-jelölt felvételre sem kell már sokat várni! A 2020-as verzió több, mint 100 szalagból lett összeállítva, a felvételeket pedig újraszerkesztették és továbbfejlesztették – így a több mint 30 éves emlék 4K-ban érkezik. De a koncert képanyagának újra megjelenése kapcsán nem csak a látványra, hanem a hangzásra is figyeltek, hiszen a remaszterelt verziót David Gilmour Andy Jacksonnal és Damon Iddinsszel rakta össze.

Komlós József JR