Kezdőlap Események Rangos díjakkal ismerték el az Eifert Borház termékeit

Rangos díjakkal ismerték el az Eifert Borház termékeit

Az Eifert család évtizedek óta foglalkozik szőlő és bortermeléssel a Kunsági Borvidék szívében, Soltvadkerten, ahol a 20 hektáron, magas szinten gazdálkodó vállalkozásban fellelhető legjelentősebb fajták a Generosa, a Cserszegi fűszeres, illetve a Kékfrankos. Ifj. Eifert János borász büszkén tekint az idei évre, hiszen boraikkal kiválóan szerepeltek a különböző megmérettetéseken, ahol több rangos díjjal is elismerték tevékenységüket.

Különleges technológiával készített nedűk

Kiváló minőségű borainkat saját és a környező gazdák szőlőterméséből készítjük. A boraink különlegessége, hogy a fehér és rosé borainkat oxigéntől elzártan, reduktív technológiával állítjuk elő annak érdekében, hogy gyümölcsös frissességüket előrehozzák és megtartsák, hiszen a letisztult, zamatban gazdag, komplex borok készítésére törekszünk. Vörösboraink között megtalálhatóak a mára egyre jobban kedvelt könnyű gyümölcsös és a fahordóban érlelt testes borok is. Sajnos az idei esztendőben elmaradtak az egyébként népszerű rendezvényeink (pincelátogatás, borkóstolók) és a különböző fesztiválokon sem vehettünk részt.

Díjnyertes borok

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szívügyének tekinti a megyei borok elismertségét, ezért júniusban egy versenyt szerveztek, amely keretében szakértői zsűri közreműködésével vetélkedtek megyénk legjobb borai.
A borverseny évről évre emelkedő elismertségét mi sem bizonyítja jobban mint, hogy idén a koronavírus járvány sem tudta elvenni a borászok kedvét a megmérettetéstől. Összesen 18 borászat 32 tételt nevezett a XXII. Kunsági Borvidéki Borversenyre, ahol büszkén említhetem meg, hogy a Bács-Kiskun Megye Vörösbora díjat a Cabernet franc borunk – amely igazán különleges, mert közepes testtel, fekete ribizlis, fűszerpaprikás illattal és ízzel rendelkezik – érdemelte ki. Az idei esztendő másik fontos versenyén, a 21. VinAgora Nemzetközi Borversenyen szintén remekül szerepelt a borászatunk, miután a legújabb borunk, a Fahordós Generosa ezüstérmet szerzett.

Eifert Borház

6230 Soltvadkert, Szentháromság utca 69.

Tel:+36 20 225 2660, +36 30 253 8955

E-mail: [email protected]