Kezdőlap Kiemelt RENDŐRKÉZEN AZ ORGAZDA IS

RENDŐRKÉZEN AZ ORGAZDA IS

A kunszentmiklósi rendőrök korábban elfogták azokat a férfiakat, akik a gyanú szerint tehervonatok konténereit törték fel. A nyomozás során eljutottak a feltételezett orgazdához, őt 2020. december 8-án őrizetbe vették.

A kunszentmiklósi rendőrök korábban elfogták azokat a férfiakat, akik a gyanú szerint tehervonatok konténereit törték fel. A nyomozás során eljutottak a feltételezett orgazdához, őt 2020. december 8-án őrizetbe vették.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai lopás miatt őrizetbe vettek két helybélit. A férfiak a gyanú szerint 2019. november 15-én éjjel megdézsmálták egy várakozó tehervonat három vasúti konténerét, és azokból műszaki cikkeket, plüss figurákat, ágyneműket, takarókat, gyermekjátékokat és konyhai felszereléseket tulajdonítottak el körülbelül kétmillió forint értékben. Öt nappal később – szintén éjszaka – ismét elmentek a Kunszentmiklós-Tass vasútállomásra, és az egyik vagonból számítástechnikai eszközöket kezdtek kipakolni, azonban a rendőrök a cselekmény közben tetten érték a bűntársakat.

A nyomozók feltételezése szerint a 28 és 42 éves gyanúsított már 2019 szeptemberében elkövetett egy hasonló bűncselekményt: akkor három raklapnyi számítógépet vittek el egy, az állomáson veszteglő vonatból.

A 28 éves bűnelkövető önállóan is tevékenykedett: egy novemberi estén ipari cérnatekercset tulajdonított el egy szerelvényről, amelynek a hevederzárját megrongálta. A tucatnyi tekercset a közelben dugta el, így a nyomozók terepkutatás során azokat hiánytalanul megtalálták. A két férfi jelenleg is letartóztatásban van.

A széleskörű nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekményekből származó tárgyak egy részét a tolvajok egy orgazdának adták tovább. A szintén Kunszentmiklóson lakó 43 éves férfi a gyanú szerint a kiskereskedelmi árához képest töredékéért vásárolta meg a tavaly szeptemberben ellopott számítógépek egy részét. A gépek közül egyet egészben, egyet pedig darabjaira szétszedve megtaláltak a rendőrök a férfinél tartott kutatás során, ahol pénzkereső kutyát is bevetettek. Emellett előkerült a házból egy 22-es kaliberű lőfegyver, amelyet szakértői vizsgálatnak vetnek alá.

A nyomozók – a vagyonvisszaszerzési eljárás érdekében – közel 10 millió forint készpénzt foglaltak le az orgazdaság bűntettével megalapozottan gyanúsítható helyi lakostól, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.