Kezdőlap Karrier Asztalitenisz NB-2. 7-8. forduló eredmények

Asztalitenisz NB-2. 7-8. forduló eredmények

Férfi NB-II. csapatbajnoki mérkőzés 2021.01.23. 11 óra

Kecskemét Széchenyi sétány 11. asztalitenisz csarnok.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Gyulai Asztalitenisz Club 9/9

Kspari győztesek:Jádi Dominik 4/3, Füle Kata 3/2, Gyetvai Ákos 4/1, Polónyi Nóra 4/1,                            Márkus Enikő 1/1, Jádi/Gyetvai páros 1, Márkus/Polónyi páros 0.

Gyulai AC győztesek: Styr György 4/4, Dihel Mihály 4/2, Dr. Várady Zsolt 4/2, Sarkadi Árpád 4/0, Sarkadi/ Styr páros 1, Dr. Várady/Dihel páros 0.

A vírus helyzet miatt felfüggesztett bajnokságok folytatódhatnak. Az őszi 7. forduló került lejátszásra, Gyula csapata iskolában játszik, de nem állt rendelkezésükre. Pályaválasztás felcserélésével Kecskeméten került lejátszásra a mérkőzés.

A párosok maratoni küzdelemben fél órán keresztül játszottak a párok, legkisebb különbséggel dőlt el. A csapatok 1-1 páros győzelmet könyvelhettek el. Az egyéniben, az első körben Márkus Enikő és Jádi Dominik győzelemmel, míg Polónyi Nóra döntő szettben 11/9 re maradt alul, Gyetvai Ákos az első szett megnyerése után sima 3 szettet veszítve szenvedett vereséget.

A mérkőzés állása 3-3.

A második körben Márkus helyére Füle Kata állt be és az ellenfélnek 3 mérkőzéslabdáját hárítva szoros küzdelemben tudott nyerni 0:2-ről fordítva. Jádi és Gyetvai könnyen nyert, Polónyi Nóra Styr ellen sok látványos labdamentett játszva maradt alul.

A mérkőzés állása 6-4.

A harmadik kőrben Füle és Polónyi tudott nyerni, Jádi és Gyetvai veszített.

A mérkőzés állása 8-6.

A negyedik kőrben Füle és Styr csapott össze, mind két versenyző veretlen volt így nagyon fontos mérkőzés volt a csapatok számára. Styr magabiztosan nyert. Jádi 0/2 hátrányból fordított Sarkadi ellen 3/2 re és nyert. Így már a Kspari számára a döntetlen meg volt. Hátra lévő két mérkőzés a Gyulaiak számára hozott sikert.

A mérkőzés végeredménye 9-9.

Fodor Miklós edző: Hosszú ideje versenyzés nélkül edzünk, ez nagyon meg látszott a fiatal csapatunkon. Küzdelemből mindenki jelesre vizsgázott. Gyulai csapat játékosai számunkra nagyon kellemetlenek, védekező stílusban 2 versenyző is van náluk. Közel voltunk a győzelemhez mi is  de az ellenfél is! Gratulálok a versenyzőknek színvonalas sportszerű maratoni küzdelemben igazságos döntetlen eredményhez.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Férfi NB-II. csapatbajnoki mérkőzés 2021.01.24. 11 óra

Mezőberény, Martinovics u.25 Sportcsarnok.

HED-LAND Mezőberény SE II. – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 13/5

HED-LAND Mezőberény SE II. győztesek: Csetle Zoltán 4/4,Molnár Levente 4/2,                 Tóth Sándor 4/3, Szűcs Sándor 4/2, Csetle /Szűcs 1, Tóth/Molnár 1.

Kspari győztesek:Jádi Dominik 4/1, Füle Kata 4/2, Gyetvai Ákos 4/0, Polónyi Nóra 4/2,                             Jádi/Gyetvai páros 0, Füle/Polónyi páros 0.

Az őszi 8. fordulóra került sor az NB 2 éllovas Mezőberény csapata ellen. Az ellenfélnél rutinos, jó játékerőt képviselő játékosok vannak, amit mutat a tabellán elfoglalt helyezésük. Szoros szetteket, mérkőzéseket játszottunk.

A páros mérkőzések hazai sikert hoztak, Füle Kata – Polónyi Nóra párosunk döntő szettben maradt alul, míg Jádi-Gyetvai páros szoros szetteket játszva ugyan, de 3-0 arányú vereséget szenvedett.

Az első körben Polónyi és Füle nyert míg Jádi egy végletekig kiélezett mérkőzésen maradt alul az ellenfél egyik legjobbja (Csetle Zoltán) ellen, ahol döntő szett 18-16 arányban vesztett. Gyetvainak nehezen indult el a játék az elején, ezért ő simán szenvedett vereséget.

A mérkőzés állása 4-2.

A második kőrben nem sikerült nyerni mérkőzést. A meccsek egyenként szoros játszmákat és szép labdameneteket hoztak, de a végén rendre a berényiek kerekedtek felül.

A mérkőzés állása 8-2.

Harmadik körben Füle Kata újból tudott nyerni és a többiek is magukra találtak, de csak szettekre futotta az erőből.

A mérkőzés állása 11-3.

A negyedik körben Jádi és Polónyi is meg tudott újulni és ennek köszönhetően látványos meccseket tudtak nyerni.

A végeredmény 13-5.

A mezőberényiek játékosállománya és játékereje hűen tükrözte, hogy ellenfelünk nem véletlenül vezeti a tabellát.

Szabó Krisztián edző: A vírushelyzet miatti korlátozások és a bajnokságok őszi lezárása éreztette hatását az újraindulásnál.  Az edzések ugyan folytatódtak, de a mérkőzések hiánya látszódott a fiatal játékosainkon. Az idősebb, rutinosabb játékosok, csapatok gördülékenyebben vészelték át a meccs nélküli időszakot. Ezeket a megpróbáltatásokat is meg kell tanulni kezelni, áthidalni, mint minden más akadályt. A következő időszakban bízunk benne, hogy a sport szempontjából visszaáll minden a régi kerékvágásba.