Kezdőlap Események Dusnok Községi önkormányzati épületének energetikai felújítása

Dusnok Községi önkormányzati épületének energetikai felújítása

Dusnok Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 37 618 750 forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból a dusnoki gyermekorvosi rendelő és sportöltöző épületének energetikai korszerűsítése valósult meg.

A helyi önkormányzat tulajdonában lévő 1970-es években épült gyermekorvosi rendelő illetve a sportöltöző épületének energetikai felújítása valósult meg (A hőszigetelés és nyílászárók cseréje mellett a fűtés is korszerűsítésre került ) a pályázat segítségével. A tervezett korszerűsítés elsődleges célja az épületek energiafelhasználásának csökkentése és általános állagmegóvása. A következő korszerűsítéseket hajtottuk végre a sportöltöző esetében: Megvalósult a homlokzatok hőszigetelése (16 cm EPS) – a zárófödém hőszigetelése (20 cm ásványgyapot) – homlokzati nyílászárócsere (müanyag1,15 W/m2K) – kiépítésre került egy akadálymentesít mosdó helység is. Az épület homlokzati nyílászárói szintén elavultak, voltak az ablakok több helyen nem záródtak pontosan, üvegezése – hőszigetelése jelentéktelen volt. A felújítás során az épület külső nyílászáró rendszere cserére került, amely során korszerű, hőszigetelésű nyílászárók kerültek beépítésre. A tervezett korszerűsítés következtében az épület alaprajzi kialakítása, homlokzatképzése nem változott. Az épület kívülről esztétikus nemes vakolt borítja. A pályázat keretében új korszerű Viessmann Vitodens 100-W Gázüzemű kondenzációs falikazán került elhelyezésre egy HAJDU IND 100S indirekt fűtésű, álló kivitelű 100 literes tárolóval. A gyermekorvosi rendelő esetén tervezett korszerűsítés elsődleges célja az épület energiafelhasználásának csökkentése és általános állagmegóvása volt . Főbb munkanemek: – homlokzatok hőszigetelése (20 cm kőzetgyapot) – zárófödém hőszigetelése (20 cm ásványgyapot) – homlokzati nyílászárócsere (müanyag1,15 W/m2K) akadálymentesítés.

A tervezett korszerűsítés következtében az épület alaprajzi kialakítása, homlokzatképzése nem változott. Az épület kívülről esztétikus nemes vakolt borítja Az épület homlokzati nyílászárói szintén elavultak, voltak az ablakok több helyen nem záródtak pontosan, üvegezése – hőszigetelése jelentéktelen volt. A felújítás során az épület külső nyílászáró rendszere cserére került, amely során korszerű, hőszigetelésű nyílászárók kerültek beépítésre. A tervezett korszerűsítés következtében az épület alaprajzi kialakítása, homlokzatképzése nem változott. A pályázat keretében új korszerű Viessmann Vitodens 100-W Gázüzemű kondenzációs falikazán került elhelyezésre egy HAJDU IND 100S indirekt fűtésű, álló kivitelű 100 literes tárolóval.


További Információ: www.dusnok.hu