Kezdőlap Kiemelt EGY BETÖRÉS, HÁROM GYANÚSÍTOTT

EGY BETÖRÉS, HÁROM GYANÚSÍTOTT

A kalocsai nyomozók két nap alatt beazonosították és elfogták a lopással gyanúsítható helyi férfiakat.

Az egyik kalocsai oktatási intézmény képviselője tett feljelentést a rendőrségen 2021. január 4-én, mivel a téli szünetben valaki betört az iskola raktárába, ahonnan egy fűnyíró traktor, ágvágó, sövénynyíró, szegélynyíró, lombseprű, valamint szerszámgépek tűntek el. A lopással több mint egymillió forint kára keletkezett a tanintézetnek.

A bejelentést követően az egyenruhások a helyszínre vonultak, és a szemle során megállapították, hogy a betörésnek több elkövetője volt. A nyomozás eredményeként a rendőrök két nap alatt beazonosították és elfogták a feltételezett tetteseket. A 26 éves J. Richárd, a 28 éves Ny. Richárd és a 48 éves R. Miklós kihallgatása során beismerő vallomás tett. A nyomozók mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A lopott értékek előkerítése céljából a rendőrök több házat átkutattak. Ennek során az eltulajdonított tárgyak jelentős részét megtalálták, lefoglalták, és azokat az iskola már vissza is kapta.

A bűnügyi osztály munkatársai a nyomozás során vizsgálják, hogy a betörés gyanúsítottjai más hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozhatóak-e.