Kezdőlap Kiemelt FOKOZOTTAN ELLENŐRIZTEK A RENDŐRÖK

FOKOZOTTAN ELLENŐRIZTEK A RENDŐRÖK

Az akcióban résztvevő egyenruhások Kiskunmajsa és Kiskunhalas illetékességi területén tevékenykedtek.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. január 6-án a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében szervezték meg akciójukat, melynek célja többek között az ittas vezetők és gyorshajtók kiszűrése, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése volt. Emellett vigyáztak a gyalogosok biztonságára is: a zebrák környékén az elsőbbségi szabályok betartására hívták fel a járművezetők figyelmét.

Az egyenruhások a két településen összesen 52 esetben szankcionálták a jogsértéseket: 31 fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, illetve 21 személlyel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot. A szabálysértők közül nyolcan telefonáltak vezetés közben, valamint a közigazgatási bírsággal sújtott autósok mindegyikről elmondható, hogy vezetés közben nem használták a biztonsági övet annak ellenére, hogy az egy baleset során életet menthet.

Ennek a passzív biztonsági eszköznek nem a baleset elkerülhetőségében, hanem az ütközés következményeinek csökkentésében, sokszor egy tragédia megakadályozásában van jelentősége. Kérjük, hogy a járműbe való beszállást követően, a vezetés megkezdése előtt – a KRESZ szabályai alapján – csatolják be a biztonsági övet!

                                                                                                         … hogy mindenki hazaérjen!