Kezdőlap Adomány Kecskeméti lions klubok a mélyszegénységben élőkért

Kecskeméti lions klubok a mélyszegénységben élőkért

Január 26-án a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai, a középiskolás fiatalokból álló Szent László Leo Club fiataljai közreműködésével vendégelték meg a Karol Wojtyla ház gondozottait. A 120 adag ebéd érdekessége az volt, hogy az ételek előkészítését előző nap a Leo klub középiskolás tagjai, főzését a Kecskeméti Szakképzési Centrum Széchenyi István Idegenforgalmi és VendéglátóipariSzakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói, önkéntes munkában végezték. Az iskola visszatérő vendége már a Wojtyla háznak, most 4 fő végzős szakács tanuló Halcsik Máté, Lőrincz Norbert, Vér Ivett, Zentai Levente készítette az ebédet, Ács Imre tanár úr vezetésével.

A lions mozgalom számára rendkívül fontos az utánpótlás, az önkéntes karitatív munka szeretetének átadása a felnövő nemzedék számára. A klubtagok szeretnék, ha a fiatalok a leo klubban végzett munkán keresztül átéreznék a másokról való gondoskodás, az adni tudás örömét. Ez a szándékuk találkozott az iskoláéval, hisz ők is nagy gondot fordítanak a társadalmi felelősség vállalás minél szélesebb körű átadására. A jelenlegi digitális oktatás mellett a növendékek a gyakorlati képzést a járványügyi szabályok betartása mellett az iskolában végzik, de beszélgetve a tanulókkal már nagyon hiányolják egymás társaságát, így nagy örömmel végezték a közös karitatív feladatot.

Az Első Kecskeméti Lions Club és a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai rendszeresen nyújtanak segítséget a Wojtyla Barátság Központ mélyszegénységben élő gondozottai számára.

Az Első Kecskeméti Lions Club január hónapban 3 napon keresztül látta vendégül a népkonyha ellátottait, míg a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai nem csak a klubon keresztül, hanem  egyénenként is rendszeresen nyújtanak segítséget. Így az utóbbi két hónap támogatói között találhatjuk Birkás Menyhért, Dabasi Gábor, dr. Horváth Gyula, Kissné dr. Szabó Kis Mária, Király József, Magyar László és Vados Csaba klubtagokat is.

A Lions egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség, ahol elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szenvedők érdekében jószolgálati tevékenységek kifejtése a cél. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége 1917-ben alakult, mára a Lions mozgalom 206 országban van jelen, 46 000 klubban és közel 1,4 millió tagja van. 100 év alatt a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezetévé vált, ahol az adományokra érkező összegek 100 %-át jótékonysági célra fordítják.