Kezdőlap Kecskemét Budapest KELETI ÁGNESRŐL NEVEZI EL TORNACSARNOKÁT AZ UTE

KELETI ÁGNESRŐL NEVEZI EL TORNACSARNOKÁT AZ UTE

Az ötszörös olimpiai bajnokról nevezi el közelmúltban felújított tornacsarnokát az Újpesti Torna Egylet (UTE). Keleti Ágnes négy olimpiai aranyérmet szerzett lila-fehérben, a negyedik kerületi klub többek között ezzel a névadással köszönti őt 100. születésnapja alkalmából.

Az UTE-nál évek óta hagyomány, hogy az ötszörös olimpia bajnok tornászt születésnapján a tornaszakosztály növendékei műsorral köszöntik. A járványhelyzet miatt Keleti Ágnes ezúttal személyesen nem lehetett jelen a Szilágyi utcai teremben, így a gyerekek most egy videóüzenettel köszöntötték fel 100. születésnapja alkalmából.

A zárkörű eseményen Őze István, az UTE klubigazgatója a szakosztály tagjainak bejelentette, hogy az egyesület tornacsarnokát a világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról, a klub egykori versenyzőjéről, Keleti Ágnesről nevezik el. 

“Ez a nagyszerű létesítményt méltó arra, hogy egy csodálatos sportember, egy valódi példakép nevét viselhesse – mondta Őze István. – Ezért a klubvezetés úgy döntött, hogy a tornacsarnokot a legsikeresebb magyar tornászról, az UTE-család tagjáról, Keleti Ágnesről szeretné elnevezni. Kedden felköszöntöttük a 100. születésnapját szombaton ünneplő Ági nénit, aki mindig azt kéri tőlünk, hogy egyszerűen csak Áginak szólítsuk, valamint küldtünk neki egy levelet is, amiben engedélyt kértünk tőle a névhasználatra. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Ági örömmel mondott igent, így ezt a termet mostantól UTE Keleti Ágnes Tornacsarnoknak hívjuk.”

A klubigazgató hozzátette, a járvány után az egyesület szeretne egy olyan nagyszabású névadóünnepséget tartani, amelyen Keleti Ágnes személyesen is jelen lehet. 

A 2012-es londoni olimpia aranyérmese, az UTE tornásza Berki Krisztián az ünnepségen arról beszélt, nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy személyesen ismerheti Keleti Ágnest.

“Külön öröm, hogy mindketten ugyanabból a sportágból jövünk, és ugyanannak a klubnak a színeit képviseljük – mondta az olimpiai bajnok. – Tudom azt, hogy az egyetlen ötkarikás aranyérmemet mennyire nehezen nyertem meg, ő pedig öttel büszkélkedhet. El sem tudom képzelni azt a rengeteg munkát, amit elvégzett azért, hogy elérje páratlan eredményeit.”

Az UTE tornásznövendékei korábban többször személyesen is találkoztak Keleti Ágnessel, akinek a szakosztályvezető szerint mindig nagy szeretettel tartottak bemutatót. 

“Igyekszünk a gyerekekkel megismertetni Keleti Ágnes pályafutását, mert kellenek a példaképek, és nála jobb példakép nem létezik – tette hozzá Juhász Judit.

Az UTE tornászainak ünnepi gyakorlatáról, amelyben többek között szívet, valamint a közelgő születésnapra utalva egy százas számot formáltak meg, videofelvétel készült, amelyet a Keleti Ágnesről szóló, később bemutatásra kerülő dokumentumfilm alkotói rögzítettek. A felvételt az ötszörös olimpiai bajnok még a szombati 100. születésnapja előtt nézheti meg.