Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT AKTA: MEGFENYEGETTE A POLGÁRŐRT

LEZÁRT AKTA: MEGFENYEGETTE A POLGÁRŐRT

A kunszentmiklósi nyomozók kifosztással is gyanúsítják a férfit, aki még mindig letartóztatásban van. Bűntársai szabadlábon védekezhetnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kunszentmiklósi nyomozók 2020. május 7-én őrizetbe vettek egy 35 éves kunadacsi lakost közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi a nyomozás adatai szerint jogosítvány nélkül közlekedett, ezért a helyi polgárőrség vezetője – a rendőrök egyidejű értesítése mellett – a közlekedési szabályok betartására hívta fel a figyelmét. A szabálysértőnek nem tetszettek a polgárőr szavai, ezért támadólag lépett fel vele szemben, valamint meg is fenyegette. Bűntársai is voltak: apja, testvére és sógornője csatlakozott a fenyegetőző férfihez. A rendőrök mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki, de a főkolompossal ellentétben ők szabadlábon védekezhettek.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottnak egy kifosztás is a számlájára írható. Még márciusban egy vele italozó ismerősétől kérte vissza a tartozását – húszezer forintot –, majd amikor a fizetési hajlandóságot mutató sértett elővette a pénztárcáját, abból a tettes váratlanul kimarkolt negyvenezer forintot, amelyet nem is adott vissza.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.