Kezdőlap Kiemelt MEGHAMISÍTOTT ALVÁZSZÁM A KÖRÖZÖTT AUTÓN

MEGHAMISÍTOTT ALVÁZSZÁM A KÖRÖZÖTT AUTÓN

A kiskunhalasi rendőrök lefoglalták a lopott személygépkocsit, és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a szerb sofőrt.

Egy szerb férfi jelentkezett kilépésre egy Range Rover sofőrjeként 2021. január 23-án 18 óra 20 perckor a Tompa közúti határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a járművezető által átadott osztrák forgalmi engedélyben lévő alvázszám egy karakterrel eltér a kocsin található számsortól, valamint a jármű típusmatricája sem eredeti, azt kicserélték. Az intézkedés során kiderült, hogy az olasz hatóságok a jármű körözését rendelték el lopás miatt, ezért azt a rendőrök lefoglalták.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének gyanúja miatt kihallgatták a 38 éves szerb sofőrt. A gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezhet.  

Az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Irodája felvette a kapcsolatot a jármű körözését elrendelő hatósággal.