Kezdőlap Egészség NE HAGYJUK FIGYELMEN KÍVŰL A FÉRFI PROBLÉMÁKAT SEM

NE HAGYJUK FIGYELMEN KÍVŰL A FÉRFI PROBLÉMÁKAT SEM

A férfiak többsége nem szívesen beszél róla, sőt azt sem hallottam a családom férfi tagjaitól, hogy szűrővizsgálatra jelentkeztek volna. A prosztata megbetegedései csak időskorban jelentkeznek? Ma már a fiatalabb korosztálynál is egyre gyakoribb probléma. Mi nők eljárunk, mellrákszűrésre, méhnyakszűrésre, míg a férfiak, akkor fordulnak szakorvoshoz, ha nagy a baj. Halogatják a szűrővizsgálatot, messziről elkerülik az urológiai szakrendelést, pedig az időben felfedezett daganat jól kezelhető. Népbetegség a prosztatarák, évente közel négyezer új esetet regisztrálnak. Kezdetben tünetmentes betegség, ami vizelési panaszokkal kezdődik.

A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás a férfiak körében előforduló leggyakoribb urológiai megbetegedés, sőt kialakulása akár normális élettani folyamatnak is tekinthető. A gyulladás létrejöttében jellemzően különböző baktériumok játszanak szerepet, azonban bizonyos esetekben a gyulladás hátterében vizsgálatokkal sem igazolható kórokozó baktérium jelenléte. A gyulladás kialakulásában oki szerepet játszó bakteriális fertőzés folyamata nem teljes mértékben tisztázott. Lehetséges magyarázat a baktérium húgycső felől történő (felszálló) bejutása a prosztata szöveti állományába. A kórokozók a vér- és nyirokkeringés révén is elérhetik a prosztatát. Kialakulásában szerepet játszhat: alsó húgyúti bakteriális fertőzés, autoimmun betegségek, stressz, hormonális tényezők, prosztatakövek, vizelet visszaáramlása a prosztata szöveti állományába a megnövekedett húgycsőbeli nyomás miatt (pl. húgycsőszűkület, külső húgycsőzáróizom fokozott összehúzódása).

A prosztatamegnagyobbodás során jelentkező tünetek az életminőségen sokat ronthatnak, ugyanakkor az állapot napjainkban nagyszerűen kezelhető. Az állapot jól kezelhető, a tünetek viszont sokat ronthatnak az életminőségen, ezért panaszok esetén érdemes idejében felkeresni a kezelőorvost.A gyakori vizelési inger, a hirtelen jelentkező, erőteljes, kínzó vizelési ingert érez, a vizelete elcseppenhet, kisebb-nagyobb fokú inkontinencia (a vizelet visszatartásának képtelensége) tapasztalható. Mivel a húgyhólyagját nem tudja teljesen kiüríteni, a vizelet pangani kezd, esetleg bakteriálisan felülfertőződik, húgyhólyaggyulladás alakul ki. Ez még gyakoribb, fájdalmas, égő-csípő érzéssel járó vizeletürítést okoz, a vizelet véressé válhat. A prosztatamegnagyobbodás elhanyagolt eseteinek szövődménye, a kétoldali vesemedence-tágulat és az annak következtében kialakuló veseelégtelenség szerencsére ma már nem jellemző. A prosztatamegnagyobbodás fennállása húgyhólyagkövek gyakori kialakulását okozza.

A prosztata gyulladását krónikusnak tekintjük, amennyiben a tünetek, panaszok legalább 3 hónapja fennállnak.A prosztata problémáknál beszélhetünk még lelki okokról is. Itt is az eredendő OK a bakteriális fertőzés. Felborult az egyensúlyi állapot, ami a belekből indul ki. Visszatértünk Hipokratész híres mondására ,,Minden betegség a belekben kezdődik”. Az ép bélflóra adja meg az egészségünket.Az írásainkból már kiderült, hogy mi károsítja a bélflórát, hogyan borul fel az egyensúly. Nem is szeretném tovább ragozni. Az biztos nincs csodabogyó (agyonreklámozott szerek) ami megvéd minket. Viszont a megelőzés lehetősége mindenki előtt nyitva. Szóval a pánik helyett, inkább figyeljünk az apró jelekre! Van jó pár lehetőség…

Ebben szeretnénk segíteni! Itt az új év, némi kis életmód váltással sokat tudunk javítani egészségi állapotunkon. Kezdjünk el többet mozogni, jót teszünk vele a prosztatának is. Jobb keringés, jobb vérellátása lesz. Bizonyos baktériumok és a daganatos sejtek is szénhidráttal táplálkoznak, ha a minimálisra csökkentjük ennek a bevitelét akkor kiéheztetjük őket és nem tudnak szaporodni. Az elpusztult jó bacikat pótolni kell napi szinten. TUDTÁTOK? Férfiaknál, a szelénhiány negatívan befolyásolja a spermiumképzést, nők esetében pedig okozhat meddőséget.

BIOREZONANCIÁS ÁLLAPOTFELMÉRÉSÜNK JANUÁR VÉGÉIG KEDVEZMÉNYES: 10 000 Ft helyett 6 000 Ft. Szabalpálma + Tökmag + csalán pre- és probiotikummal 2 960 Ft Tőzegáfonya + feketeribizli pre- és probiotikummal 3 020 Ft CSOMAGBAN KEDVEZŐBB 2 + 1 AJÁNDÉK alga.

Kérdésed van, hívj bátran: +36 30 3162443

Meghívó kódomon kérhetsz ingyenes visszahívást!

https://www.nics.hu/Default.aspx…https://www.nics.hu/Default.aspx…

Forrás: Egészség kuckó Facebook oldala