Kezdőlap Kiemelt NYOLC ILLEGÁLIS MIGRÁNST AKART SZÁLLÍTANI – A NYOMOZÓK ŐRIZETBE VETTÉK

NYOLC ILLEGÁLIS MIGRÁNST AKART SZÁLLÍTANI – A NYOMOZÓK ŐRIZETBE VETTÉK

Mátételke külterületén akadt el járművével az ukrán gyanúsított. A rendőrök a közelben elfogták, őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásának indítványozását.

Lakossági jelzés alapján 2021. január 14-én 14 óra 50 perckor a járőrök egy elakadt személyautót találtak Mátételke külterületén, az 55-ös számú főút egyik bekötőútján. A kocsi körül nyolc, magát szír állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel. A rendőrök ezután átvizsgálták a helyszín környékét, és a jármű közelében elfogtak egy ukrán állampolgárt. A gyanú szerint a 28 éves férfi segítséget akart nyújtani a migránscsoport tagjainak abban, hogy az illegális határátlépésüket követő továbbjussanak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai embercsempészés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendeltek el a sárban elakadt ukrán sofőrrel szemben. A nyomozók a gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért meghallgatásukat követően az egyenruhások visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.