Kezdőlap Kiemelt SZESZES ITALT AKARTAK RABOLNI – ELFOGTÁK A PÁROST

SZESZES ITALT AKARTAK RABOLNI – ELFOGTÁK A PÁROST

A kalocsai illetőségű nő és párja a biztonsági őrt fellökve, zsákmányukat hátrahagyva menekültek el az üzletből. A nyomozók kezdeményezik letartóztatásukat.

Rablásról érkezett feljelentés 2021. január 18-án 18 óra 20 perckor a rendőrségre. A bejelentés szerint egy 24 éves nő és élettársa az egyik boltból egy üveg whiskyt akart eltulajdonítani. A 30 éves férfi a teli üveget a konzervek közé rejtette, majd azt a fiatalasszony bedugta a ruházatába. A lopás során a bűntársakkal volt karon ülő gyermekük is; az ő kézből kézbe adásával próbálták leplezni tevékenységüket.

A biztonsági őr észrevette a tolvajlást, ezért amikor az elkövetők fizetés nélkül távozni akartak, megállásra szólította fel őket. A pár azonban ellenállt: szidalmazták, taszigálták, végül nekiszorították a falnak az áruházi alkalmazottat, aki végül a földre esett. Az áruházlánc egyik területi képviselője a biztonsági őr segítségére sietett, de a bűntársakat ketten sem tudták visszatartani; a páros a zsákmányát hátrahagyva elmenekült. Az őr a történtek következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A nyomozók a bolt biztonsági kamerájának felvételei alapján beazonosították, majd 2021. január 19-én kora délután elfogták a rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalokat. Kihallgatásukat követően mindkettejüket őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.