Kezdőlap Diákélet A 3D nyomtatás óriási sikert arat a kisiskolások körében is

A 3D nyomtatás óriási sikert arat a kisiskolások körében is

Az Érték-Élmény-Egészség  közösségi program égisze alatt 3D nyomtatókat helyezett ki több intézménybe, köztük a kiskőrösi Bem József Általános Iskolába.

A korszerű technika segítségével a helyi, illetve megyei identitás erősítéséhez kapcsolódó termékeket állítottak elő a gyerekek a 3D szakkörök keretében. Az alkotó munkát természetesen képzés előzte meg, ahol a pedagógusok tanúsítványt vehettek át az újszerű technológia elsajátításáról.  
Az oktatási tematika a digitális technika megismerésére, alkalmazására irányult. A felnövő generáció számára elérhetővé vált a számítógépes tervezés lehetősége, a 3D nyomtatás beépítése az iskolák tanmenetébe, mely a kihívás mellett óriási élményt is jelent pedagógusnak és diáknak egyaránt. Nagy lelkesedéssel számoltak be a folyamatról, melynek végén kézzel foghatóvá vált például egy kocka, vagy kulcstartó, de Petőfi szülővárosában, a szőlő és bor városában nagy sikert aratott a helyi identitást meghatározó hűtőmágnes vagy a Kiskőrös feliratozású borosüveg. Amint arról a résztvevők beszámoltak, már a tervezési szakasz is jelentősen hozzájárul a megyei identitás erősítéséhez, hiszen helyi sajátosságokban, a település, a megye népszerűsítését célzó tárgyakban gondolkodnak az alkotók.Kiskőrösről Bócsára kerül majd a nyomtató, ahol hasonló célokkal látnak munkához az általános iskola érdeklődő diákjai.   

A képzést a kecskeméti CAM Consulting Kft ügyvezetője, dr. Boza Pál tartotta Katzenbach Zoltán, Varga Gyula, Franczia László és Morvai Erzsébet pedagógusoknak a kiskőrösi János Vitéz Látogatóközpontban.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Megyei identitás erősítése (TOP-5.3.2-17-BK1-2018-00001) projektjének keretében valósult meg.