Kezdőlap Kiemelt HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. február 14-én 0 óra és 24 óra között 5 esetben 28 külföldit tartóztattak fel Hercegszántó, Mélykút és Csikéria közigazgatási területén, valamint a tompai határátkelőhelyen. A kizárólag férfiakból álló csoportok tagjait – akik szír és afgán állampolgárnak vallották magukat – a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány további 102 illegális migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók 4 személyt fogtak el, és további 5 előállításáról intézkedtek. Közülük hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kecskeméti járőrök 2021. február 14-én 14 óra 20 perckor Ágasegyháza térségében intézkedés alá vonták egy Volkswagen Golf 25 éves sofőrjét. Az intézkedés során kiderül, hogy a férfit a Kecskeméti Járásbíróság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. A fiatalt az egyenruhások gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 6 anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés.