Kezdőlap Kiemelt HÍREK RÖVIDEN BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK RÖVIDEN BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra fontosabb eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. február 18-án 0 óra és 24 óra között 5 esetben összesen 24 illegális migránst tartóztattak fel Kisszállás, Hercegszántó, Bácsmonostor és Bácsbokod közigazgatási területén. A magukat afgán és szír állampolgárnak valló határsértőket a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatban lévő állomány további 185 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tegnapi napon a nyomozók és járőrök 20 személyt fogtak el, és további 9 előállításáról intézkedtek. Öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon 11 órakor őrizetbe vettek egy helybélit. A férfivel szemben a bíróság – egy korábban elrendelt büntetőügy kapcsán – bűnügyi felügyeletet rendelt el, a gyanúsított azonban engedély nélkül elhagyta a kijelölt tartózkodási helyét.

A kiskőrösi járőrök 18 órakor egy 32 éves keceli lakossal szemben intézkedtek. Róla kiderült, hogy vele szemben a járásbíróság pénzbírság meg nem fizetése miatt 6 nap szabálysértési elzárást szabott ki, így előállították.

A bíróság bocsátott ki elfogatóparancsot az ellen az 51 éves kiskunmajsai lakos ellen, akit a kiskunhalasi rendőrök 19 óra 28 perckor vontak intézkedés alá. A férfit bűnügyi őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 könnyű sérüléssel járó, valamint 9 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.