Kezdőlap Kiemelt Ítélethirdetés a volt élettársát megszúró férfi ügyében

Ítélethirdetés a volt élettársát megszúró férfi ügyében

A Kecskeméti Törvényszék tárgyalás kitűzése nélkül (előkészítő ülésen) 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, aki azért támadt a volt élettársára, mert a nő nem akarta helyreállítani a szerelmi kapcsolatukat.

A vádirat lényege szerint a vádlott (68 éves kecskeméti férfi) 2017-ben ismerte meg a nála 31 évvel fiatalabb sértettet, akivel érzelmi viszonyt alakított ki. Az évek során kapcsolatuk hullámzó volt, egyes időszakokban együtt éltek a vádlott lakásán, és ekkor a vádlott gondoskodott a sértett megélhetéséről, de többször előfordult, hogy bántalmazta a nőt, aki ezért elköltözött tőle és más férfiakkal kezdett kapcsolatot. A vádlott felesége 2019. decemberében elhunyt, és a vádlott ekkor szerette volna helyreállítani a kapcsolatát a sértettel. Ezért 2020.január 1. napján megjelent a sértett tartózkodási helyén, ahol ekkor a lakás tulajdonosa és a sértett tartózkodtak, mindketten ittas állapotban. A vádlott kérlelni kezdte a sértettet, hogy menjen vissza hozzá, ő azonban erre nem volt hajlandó, ezért a vádlott ruhájánál fogva erőszakkal próbálta meg a lakásból kivonszolni. A dulakodás során a sértett különböző tárgyakat dobott a vádlotthoz, mire a vádlott elővett a zsebéből egy 9,5 centiméter pengehosszúságú csontozókést és azzal combon, illetve mellkason szúrta a sértettet. Ezután a sértett nyakát is megragadta és azt hangoztatta, ha nem kell a sértettnek, az inkább haljon meg. Ezután a lakás tulajdonosához lépett, a kést a nyakához szorította, azzal, hogy őt is megöli. Erre a sértett félelmében ráállt, hogy elmegy a vádlottal. A vádlott ettől megnyugodott és a sértettel – akinek a kését is odaadta – elmentek a közeli áruházba borért, mialatt a lakás tulajdonosa értesítette a rendőröket. A sértett a szúrás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban fennállt a veszélye annak is, hogy életveszélyes sérülés is bekövetkezik.

A bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés kísérletében ítélte el. Az ítélet nem jogerős, ugyanis az ügyészség az esetleges jogorvoslat bejelentésére 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.