Kezdőlap Kiemelt Kifosztással és közokirattal visszaéléssel gyanúsítják- letartóztatásba került

Kifosztással és közokirattal visszaéléssel gyanúsítják- letartóztatásba került

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 27 éves kecskeméti férfinek a letartóztatását, akitkifosztással és közokirattal visszaéléssel gyanúsítanak. Társát- egy 26 éves tatárszentgyörgyi nőt– 4 hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte azzal, hogy mozgását technikai eszköz segítségével ellenőrzik.

A megalapozott gyanú lényege szerint a gyanúsítottak 2021. február 19-én a lakásán felkerestek egy ágyhoz kötött idős, önmagát ellátni nem képesférfit, akinek felajánlották, hogy kitakarítják a házát. A férfi fia is a házban tartózkodott, akit a gyanúsítottak megkértek, hogy vásároljon be az apjának, mialatt ők takarítanak. A takarítás helyett azonban a férfi megtakarított pénzét és személyes okmányait tartalmazó dobozát a lakószobából ellopták, majd a lakásból távoztak. A bűncselekmény a sértett fia fedezte fel, miután a bevásárlásból hazatért. Az okozott kár 800.000 forint, ami nem térült meg.

A járásbíróság a büntetett előéletű gyanúsítottakkal szemben – egyezően az ügyészség indítványával – a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelt el letartóztatást, illetve bűnügyi felügyeletet.

A letartóztatással szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, míg a nő esetében a bíróság döntése végleges. A bejelentett fellebbezéseket a Kecskeméti Törvényszék bírálja el.