Kezdőlap Kecskemét Letartóztatásban a rablással és zsarolással gyanúsított férfi

Letartóztatásban a rablással és zsarolással gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 23 éves kecskeméti férfinek a letartóztatását, akit rablással gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. február 2-án Kecskeméten,az esti órákban egy késsel a kezében megtámadott két járókelőt (egy nőt és fiatalkorú lányát), akiketértékeiknek (mobiltelefon, pénz) az átadására szólított fel. A nő ellenállt és távozásra szólította fel a gyanúsítottat, közölte vele, hogy amennyiben nem megy el, kiabálni fog. A férfi azonban a kést maga elé tartva azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkát. A történteket egy gépjárművezető zavarta meg, így a gyanúsított a helyszínről elmenekült.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség és a gyanúsított tudomásul vette, míg a védő fellebbezést jelentett be, amelyet a Kecskeméti Törvényszék bírál el.