Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT AKTA: ITALOZOTT A CSERBENHAGYÓ

LEZÁRT AKTA: ITALOZOTT A CSERBENHAGYÓ

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak az ügyben.

Tiszaalpár térségében, a 4625-ös számú úton közlekedett 2020. április 13-án este egy 45 éves férfi egy piros színű, Chevrolet Aveo típusú járművel. A sofőr az út 50-es kilométerénél nem megfelelően választotta meg autója sebességét, és egy kanyarban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiment egy szabályosan haladó Audinak. Az Audi 55 éves sofőrje a padkára húzódással próbálta az ütközést kikerülni, de ez nem sikerült.

Az Aveot vezető férfi a karambol után megállás nélkül hajtott tovább, és nem győződött meg arról, hogy a történtek során megsérült-e valaki. Ő és utasa meglátogatták egy szomszéd faluban lakó ismerősüket, majd alig három órával később ugyanazon az úton hazaindultak. A baleset helyszínén ekkor még félpályás útlezárás volt érvényben. Az ott tevékenykedő rendőrök észrevették a mellettük lassan elhaladó Aveot, és az azon jól látható sérülések alapján azonnal összefüggésbe hozták a karambollal. A jármű sofőrjét néhány kilométerrel távolabb, Tiszaalpár belterületén intézkedés alá vonták. Ekkor kiderült, hogy az autóvezető a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért őt mintavételre előállították. A szakértői vélemény az ittasság tényét igazolta.

A jelenleg szabadlábon védekező tiszaalpári illetőségű férfit az egyenruhások ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétségével és cserbenhagyás vétségével gyanúsítják. Ügyében a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.