Kezdőlap Események Nagyszabású üveggyűjtési akció lesz tavasszal Kecskeméten

Nagyszabású üveggyűjtési akció lesz tavasszal Kecskeméten

Az eddig is nagy népszerűségnek örvendő üveggyűjtési akciók sikerére tekintettel április 6-20. között ismét nagyszabású üveggyűjtési kampányt szervez Kecskemét önkormányzata, ez alkalommal a Városgazdasági Nonprofit Kft. segítségével.

Előzmény, hogy a 2019 őszén megszervezett Életmentő Üveg kampányban a kecskemétiek összefogásának köszönhetően 600 tonna újrahasznosítható hulladék landolt a város 17 pontján kihelyezett tárolókban. Akkor a DTkH vállalta magára a szervezést. A sikeres akció eredményeként az üvegek ellenértékéből egy-egy defibrillátor került a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolába, a Kadafalvi Általános Iskolába és a Budai utcai nagypiacra.

Az idei akció a tervek szerint 12 gyűjtőponton zajlik majd. A helyszínek a korábbi kampányok alapján lesznek kiválasztva. A hulladék elszállítását a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) végzi majd, szükség szerinti rendszerességgel.

Az üvegből ez alkalommal „tiszta levegő” lesz, ugyanis az összegyűlt pénzből 3 darab levegőtisztító készülék beszerzését tervezzük.

A kecskemétiek környezettudatossága, igényessége és összefogása a közelmúltban más területen is megmutatkozott. A tavaly december közepén a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Városgazdasági Nonprofit Kft. közös szervezésében meghirdetett Falevélmentes Kecskemét akció is sikerrel zárult. A lakosság szinte minden városrészre igényelt BIG-BAG zsákokat. Csaknem 100 nagyméretű BIG-BAG zsákot töltöttek meg a lakóközösségek, és ezen felül még harminc zsák lett kiszállítva az önkormányzati cégek jóvoltából további felhasználásra.

A hasonló akciókban való részvétel, a hulladék szelektív gyűjtése mindannyiunk közös érdekét, Kecskemét tisztaságát segíti elő.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett és továbbra is részt vesz a közös városi akciókban!