Kezdőlap Gasztro PANETTONE – A KALÁCSOK KIRÁLYA

PANETTONE – A KALÁCSOK KIRÁLYA

Megyénkben számos kiváló pékség működik, a soltvadkerti Király Pékség 3 évtizede szolgálja a térség vásárlóit hagyományos és különleges termékeivel.
Kiemelkedő népszerűségűek a kovászolt eljárással készített, széles választékban kapható kenyerek és péksütemények, amelyek a klasszikus hazai és külföldi receptek mellett mindig tartalmaznak hozzáadott egyedi specialitást, saját fejlesztést is. 
Igazi csemege az olaszok karácsonyi finomsága, a panettone, amely természetesen szintén hosszú érlelésű kovászolt tésztából, válogatott aszalt gyümölcsök hozzáadásával készül.
Mester Róbert, a pékség vezetője közel tíz éve, saját kútfőből kezdett el a panettonéval foglalkozni, majd az olaszországi Lecce városában a „pékmesterek klubja” csapatával bővítette a tudását.
„Úgy akartam panettonét készíteni, ahogy az olasz mesterek, kézművesként, lievito madre kovásszal, olasz alapanyagokból! Ehhez a Nápolyi-öbölbe, Ischia szigetére kellett utaznom tanulni Alessandro Slama pék-cukrász mesterhez, aki nem mellesleg a 2019. év „panettone world cup” győztese is egyben!”