Kezdőlap Fejlesztés Turisztikai fejlesztések kerültek középpontba Petőfiszálláson

Turisztikai fejlesztések kerültek középpontba Petőfiszálláson

Petőfiszállás önkormányzata Szász János polgármester vezetésével február 15-én fogadta dr. Kraft Pétert, korábbi turisztikáért felelős államtitkárt, és csapatát. A jelenleg a Kraft & Associated Turisztikai Fejlesztők vezérigazgatója azzal a céllal érkezett, hogy felmérje a település turisztikai koncepcióját, az abban rejlő és támogatható lehetőségeket.

A hamarosan elkészülő madármegfigyelőben Szász János tájékoztatást adott a tavon zajló fejlesztésekről, amelyek szorosan kapcsolódnak a település turisztikai csomagjához. Dr. Kraft Péter vezérigazgató méltatta Petőfiszállás dinamikus fejlődését és a jövőbetekintő turizmussal összefüggő ambícióit, valamint elmondta, hogy támogatja az egyeztetések folytatását.

Délelőtt meglátogatták a felújítás alatt álló Szegedi úti iskolát, amely fontos turisztikai ponttá válhat a jövőben, különösen abban az esetben, ha a kerékpárút a bekötőútig elkészülne. Balla Barnabás plébános vendégfogadóként bemutatta a kegyhelyet, kiemelve az átadás előtt álló zarándokházat és az egyéb fejlesztéseket. Végezetül a csapat kilátogatott a Péteri-tóhoz, ahol a verőfényes napsütésben nagy számban pihentek vadkacsák a befagyott tavon.