Kezdőlap Kiemelt Újabb előadás készült el a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, ezúttal A...

Újabb előadás készült el a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, ezúttal A revizor című Gogol-komédia, Pataki András rendezésében.

2020. novembere óta zajlanak zártkörű próbafolyamatok a nemzetiben, sorban az ötödik produkció jött létre, mely már csak a közönség érkezésére vár. Cseke Péter direktor bizakodva tekint a jövőre, társulatát egy percre sem hagyja magára a nehéz időkben.

„Együtt vagyunk, egészségesek vagyunk, betartjuk a szabályokat, dolgozunk, és nagyon várjuk az újranyitást. Színházunk művészeti tanácsadója, Pataki András került a rendezői székbe néhány héttel ezelőtt, hogy színpadra vigye ezt a közkedvelt klasszikust, A revizort, mely valamennyi nézőnk számára szórakoztató élményt fog biztosítani.” – mondta el az igazgató.

Gogolt többek között Arany János is minden idők legnagyobb humoristájaként aposztrofálta. A revizor című műve a komédia műfajának csúcsrajáratása. A rendező, Pataki András szerint a darab „benne van a világirodalmi top tízben”, témája, a korrupció „világszinten elavulhatatlan téma”. A társulat először dolgozott a színház művészeti tanácsadójával, így a kecskeméti közönség is először találkozhat a Jászai Mari-díjas rendező munkájával.

A próbafolyamat szombaton lezárult, de március elején újra felveszik a munka fonalát, mert az előadásról többkamerás felvétel készül, hogy az orosz realizmus egyik legismertebb darabja tévéjáték formájában is eljusson a nézőkhöz.

Főbb szerepekben Kocsis Pál, Koltai-Nagy Balázs, Märcz Fruzsina, Szabó Dorottya e.h., Orth Péter és Szemenyei János látható.