Kezdőlap Egészség A szív- és érrendszeri betegségek megértése 2. rész

A szív- és érrendszeri betegségek megértése 2. rész

Napjainkra világossá vált, hogy az egészséges koleszterinszinttel kapcsolatos irányelvek valójában a statinok és más koleszterincsökkentő szerek piacát kívánják növelni – vagyis újabb bevétel forrása a gyógyszeriparnak . A normalizált koleszterinszint kulcsa: egészséges artériák és vitamin-pótlás, nem a tünetek kezelése komoly mellékhatású szerekkel. A szívkoszorúér betegség a skorbut korai formája, amely természetes eszközökkel kezelhető. Ez a felfedezés új korszakot nyit a valódi gyógyászatban.A lizin (egyfajta aminosav) szintén fontos védőanyag az atherosclerotikus lerakódások ellen. Az atherosclerosis valójában nem más,mint egy természetes tapasz (flastrom) az elgyengült sérült artériafalon, mely krónikus C-vitamin és más esszenciális tápanyag hiányától szenved. E tápanyagok egyike a lizin aminosav. Esszenciális aminosavnak hívják, mert, csakúgy mint a C vitamint, az emberi szervezet nem tudja előállítani. A lizin együtt a prolin aminosavval a kollagén fő alkotórésze. E két aminosav kb. 25%-a a kollagénmolekulát alkotó aminosavaknak. A lizin és a prolin hiánya képes előidézni az érfalak gyengülését és instabilitását.

A teljes értékű táplálkozásnak ezért is van óriási jelentősége,hiszen a kollagen termelésünkhöz elengedhetetlen az aminosavak széles spektrumának a bevitele.A lizin megőrzi az érfalak egészségét. „Védőhártyaként” dolgozik, védőréteget képez és megelőzi, hogy a koleszterinszállító lipoproteinek (LDL) az artériafalakra tapadjanak és ott összegyűljenek. Emellett segít leválasztani az érfal belső oldalához kapcsolódó zsírmolekulákat, ami az atherosclerosis természetes visszafordításához vezet. A lizin a C vitaminnal együtt, szükséges a karnitin termeléséhez, ami egy zsírsavakat szállító molekula és így a zsírsavak átalakulhatnak biológiai energiává.Ebben a vonatkozásban a legfontosabb sejttáplálékok: A sejttápanyagok( C-vitamin, lizin, prolin és mások ) optimális bevitel esetén szinergiában működnek, erősítik és stabilizálják az artériákat, megelőzhetik és visszafordítják az atherosclerosist,segítik a kollagén és más kötőszöveti molekulák optimális termelését. Ezek szükségesek az artériák falának optimális szerkezetéhez, rugalmasságához és stabilitásához, és megelőzik a további lerakódásokat, legfontosabb tápanyagok: C-vitamin, lizin, prolin, réz, mangán, N-Acetyl Glucosamine, Chondroitine Sulfate.A következők csökkentik a símaizom-sejtek osztódását az érfalakban. Az egészséges véredényekben a símaizomsejtek helyesen végzik fő munkájukat, ami az erek összehúzása és az értónus szabályozása.

A károsodott véredényben a simaizomsejtek gyorsan, „tumorszerűen” osztódnak, hogy megerősítsék az érfalakat és a lerakódott zsírral együtt atherosclerotikus plakkot alkotnak. Megelőzi a símaizomsejtek burjánzását, csökkenti a plakkokat, megelőzi az ér újra beszűkülését érműtét után. . Legfontosabb tápanyagok: C-vitamin, E-vitamin, lizin, prolin.A következők csökkentik az artériák falának gyulladását. Az atherosclerotikus plakkok átjárhatók a fehérvérsejtek és más vérsejtek számára, melyek terjesztik a gyulladást és elősegítik az artéria falának gyengülését, a szerkezet pusztulását és a plakkok áttöréséhez vezet. Legfontosabb tápanyagok: C-vitamin, E-vitamin, Omega -3,EGCG(zöldtea-kivonat), szelén,cink.A következők csökkentik az artériafalak kollagénbontó enzimek általi lebomlását. Az artériaplakkokra jellemző a speciális kollagén-emésztő enzimek nagy aktivitása, melyek rombolják a véredény falában lévő kollagént. Ez a folyamat elősegíti az érfal szerkezetének elvékonyodását és plakk-részek letöredezését, melyek beszorulnak kisebb szív- vagy agy-artériákba, szívrohamot, stroke-ot idézve elő. Fontosabb tápanyagok: C-vitamin, lizin, prolin, arginin, N-Acetyl Cystein, EGCG.A következők csökkentik a véralvadást a lerakódott plakkokban. Ez csökkenti a véráramlás eldugulásnak, a véralvadékok kiválásának és a kisebb artériák elzáródásának veszélyét.

Legfontosabb tápanyagok: C-vitamin, E-vitamin,KurkumaA következők csökkenti a kálciumlerakódást az érfalakban. A kálcium a másik molekula, mely lerakódik az artéria elvékonyodott falában, hogy erősítse azt. Klinikai tanulmányok mutatják, hogy a plakkok előrehaladott meszesedése a szívinfarktus nagyobb kockázatát jelenti. Fontosabb tápanyagok: C-vitamin, D-vitamin és K2 vitamin. (a K2 vitamint optimális esetben a bélflóránk termeli).A következők csökkentik a zsíroxidációt és megelőzi az artériafalakban az oxidációs roncsolást. Az érsejtek, zsírok, és más összetevők oxidációs roncsolása az artherosclerotikus folyamat biztos jele. Legfontosabb tápanyagok: C-vitamin, E-vitamin, Béta karotin. Más karotinoidok, Pycnogenol, Bioflavonoids, N-Acetyl Cysteine, Réz, Mangán.KULCSPONTOK : a szívbetegségek alapvető oka a C-vitamin, lizin, prolin ,K2 vitamin és más tápanyagok krónikus hiánya az érfal sejtjeinek millióiban.Az atherosclerotikus plakkok (az artériák megkeményedése)-melyek szívrohamhoz és strokehoz vezetnek- a subklinikai skorbut eredménye, mely C-vitamin és más tápanyagok krónikus hiánya az érfal sejtjeinek millióiban. A C-vitamin, lizin, prolin és más tápanyagok szinergikusan dolgoznak támogatva a kollagén- és kötőszövet-képződést, mely szükséges a véredények optimális stabilitásához és biztosítja a biológiai energiát a szív megfelelő működéséhez.A koleszterin fontos, de nem elsődleges oka a szívbetegségeknek. A koleszterin szív-érrendszeri lerakódásokhoz csak akkor vezet, ha az érfal sérült és gyengült a működése, ez indítja be a „biológiai javítómechanizmust”. Az érelmeszesedés sem jöhet létre,amennyiben a Calcium vezérlése megfelelő utasítást kap.

Amennyiben megfelelő mennyiségben van jelen a Calcium mellett a Magnézium, a D –vitamin ,akkor létrejön egy úgynevezett GLA protein matrix, melyet a K2 vitamin aktivál azaz- blokkolva lesz az érelmeszesedés folyamata ! Az állatok nem kapnak szívinfarktust, mert nagy mennyiségű C-vitamint termelnek, mely biztosítja az optimális kollagénképződést az artériák stabilitását és a bélflórájuk termeli az érelmeszesedés blokkolásához szükséges K2 vitamint is.A fent említett sejttápanyagok szinergikus működése biztosítja az artériafalak rugalmasságát és stabilitását, megelőzi az atheosclerotikus plakkok képződését és lerakódását, megelőzi az érszűkületet érplasztika után és lecsökkenti az érsejtek oxidációs rongálódását, a véralvadást, és más vér-rizikófaktort.Ezzel igazolva lett, hogy az atherosclerosis természetes úton visszafordítható bypass vagy érplasztika nélkül. Felhasználva ezen ismeret előnyeit hatékonyan és biztonságosan megvédheted szíved és érrendszered,viszont nem szabad szem elől téveszteni,hogy a fent említett tápanyagok kiegészítése NEM helyettesítik a természetes kiegyensúlyozott táplálkozást. A C- vitamin mellett fokozott figyelmet kell fordítanunk a bélflóra állapotára ( K2 vitamin miatt ) és a teljes spektrumú aminosav ( fehérje ) bevitelre.Köszönjük Robert Reti Nagy.N.I.C.S élőflórás terméke: CARDIOVASCULAR PROTECTION + Pre- és probiotikummalEgyedi összetételének köszönhetően hozzájárul- a szív, az érrendszer egészségéhez,- a normál koleszterin és vérlipid szint fenntartásához,- valamint támogatja a vér előállítását és megfelelő minőségétA Cardiovascular Protection a szív-és érrendszert támogató gyógynövényes készítmény! 5 N.I.C.S. előtaggal levédett különböző baktériumtörzset tartalmaz Inulint, mint prebiotikumValamint olyan gyógynövényeket, amelyek ezt a területet támogatják: Csipkebogyó Articsóka kivonat Omega-3 Görögszéna kivonat Fokhagyma kivonat Kurkuma kivonat Orvosi veronika kivonat Tyúkhúr kivonat Kerti katicavirág kivonat Galagonya kivonat Japánakác kivonat A termék 2020-ban elnyerte az Érték-és Minőség Nagydíjat!

Kinek ajánlott? Vizesedési problémákkal küzdőknek Érszűkületre Visszeres lábakra Stroke-os betegeknek Fejfájásra Szívproblémákra Általános közérzet javítására, kimondottan jó az ereknek!

Értékesítés folyamatos, Kecskemét, Klapka u. 10/A Oláhné Margó +36 30 316 2443