Kezdőlap Kiemelt Bíróság elé állhat a fegyveres rabló

Bíróság elé állhat a fegyveres rabló

A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy hónapon belül befejezték a nyomozást a 23 éves gyanúsított ügyében.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy hónapon belül befejezték a nyomozást a 23 éves gyanúsított ügyében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai őrizetbe vettek egy 23 éves kecskeméti illetőségű férfit.

A gyanú szerint G. Péter 2021. február 24-én délután bement egy kecskeméti kisboltba, ahol fejét egy arcmaszkkal eltakarva, egy fegyvernek látszó tárggyal a kezében a bevételt követelte az eladótól. A sértett a fenyegetés hatására átadta a kasszában lévő készpénzt a tettesnek, aki zsákmányával együtt elmenekült a helyszínről.

Az ismeretlen rablót a rendőrök egy napon belül azonosították, őt elfogatóparancs alapján egy budapesti panzióban fogta el a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége.

A nyomozók átkutatták a férfi szobáját, ahol megtalálták a rabláshoz használt gáz- és riasztófegyvert, valamint a tettes által viselt arcmaszkot.

A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat – bíróság elé állítási javaslattal – a napokban adták át az ügyészségnek.