Kezdőlap Gasztro Gyógynövényes fajtamézek, melyek minden cseppje „aranyat ér”

Gyógynövényes fajtamézek, melyek minden cseppje „aranyat ér”

Az „Év méze 2020” versenyen a selyemfű mézükkel Arany fokozatú, a bodzás akácmézükkel pedig Ezüst fokozatú díjat nyerő hajósi Bercsényi Családi Méhészet évről évre a legnagyobb odafigyeléssel készülő, kiváló minőségű mézekkel látja el a piacot. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2019-ben az évméze versenyen Bercsényi János bodzás akácméze különleges mézkategóriában I. helyezettként az „Év méze” elismerésben részesült.

 A vásárlók körében rendkívül népszerű, színes termékpalettán egyaránt megtalálhatóak a legismertebb fajtamézek (gesztenye, galagonya, erdei, akác, hárs, selyemfű, facélia, repce, vegyes virágméz), a ritkaságnak számító ezüstfűzés bíborhere, de aki még különlegesebb termékre vágyik, megízlelheti a gyógynövényes – mentás, bodzás, levendulás, citromfüves, fahéjas, homoktővises és propoliszos – akácmézet is. Kínálatukban egyéb méhészeti termékek is találhatók: mint a propolisz tinktúra, virágpor, méhpempő, méhvisz gyertyák és a legújabb termékük a mézbor.

A Bercsényi Családi Méhészet a termékeit többnyire kézműves rendezvényeken, vásárokon kínálja fogyasztóinak, illetve „háztól” is értékesíti. A vállalkozásnál büszkén tekintenek arra, hogy az általuk termelt kiváló minőségű méz nem csak finom, de rendkívül egészséges is.

Kiváló minőségű fajtamézek

A Bercsényi Méhészet a mai rohanó világban igyekszik megőrizni a méhészet valódi értékeit. Elhívatásként tekintenek arra, hogy minőségi, természetes eredetű, kézműves termékeket állítsanak elő, amelyeket maguk csomagolnak és juttatnak el vásárlóikhoz. A legismertebb fajtamézeket állítják elő, minél kiválóbb minőségben, de igazi ritkaság is megtalálható a polcaikon, például a galagonya méz, amely jellegzetesen egyedi aromájú, megelőzi és csökkenti a szív és érrendszeri betegségeket. 

Gyógynövényes termékek

Az akácméz egészségre kedvező hatásait megnövelik a hozzáadott gyógynövények, és egyúttal különleges ízhatást is biztosítanak. A gyógynövényeket akácmézben áztatják, így a bennük lévő illó – és gyógyhatású anyagok közvetlenül a mézbe kerülnek. Készítenek mentás, bodzás, levendulás, citromfüves, fahéjas, homoktővises és propoliszos akácmézet is. Aki még nem kóstolta a Bercsényi Családi Méhészet finomságait, tegyen egy próbát, garantáltan nem fog csalódni!