Kezdőlap Események Kecskeméti Húsvétoló – felfedező séta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és...

Kecskeméti Húsvétoló – felfedező séta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Hírös Város Turisztikai Központ szervezésében

A jelenlegi pandémiás helyzetben a korábbi, évről évre megendezett, nagysikerű Húsvétoló Fesztivál sajnos elmarad Kecskeméten. Így az idén belvárosi felfedező sétára csábítják a szervezők a kedves érdeklődőket,amely során önállóan tehetnek felfedezést Kecskemét belvárosábana kihelyezett QR-kódok segítségével vagy online gyűjthetnek élményeket helytörténeti érdekességekről a Húsvét jegyében!

Kérjük, hogy ne klasszikus turisztikai nevezetességek látogatására készüljenek!

Kiderül például, hogy hány hektoliter locsolóvizet „öntözött el” a város ifjúsága száz éve, ki volt a sztárfellépő a két világháború között a színház húsvéti repertoárjában, és voltak-e élő állatok a korabeli húsvéti kirakatokban… A séta tartalmát a Séramóra sétairoda készítette, akik a kecskeméti századfordulós életet kutatják és tárják az érdeklődők elé.

Az első állomás a Hírös Város Turisztikai Központ és a Kelemen László Kamaraszínház épülete. A bejáratnál kihelyezett QR-kód leolvasása után töltődik be az első állomás, egy képekkel és izgalmas történetekkel teli felületre irányít, ahol hangoskönyv-szerűen meg is hallgathatóak az érdekességek. Minden állomás végén pedig iránymutatást kapnak a sétálók, hogy merre tovább, hol van a következő megálló, hol kell a következő QR-kódot keresni. 

Állomásonként egy-egy online játék is várja a résztvevőket, amely nemcsak a gyerekeknek érdekes, hanem mindenkit megmozgat! A hangfelismerős játék során például kitalálhatják, hogy milyen hangok, zörejek vették volna körbe, ha száz évvel ezelőtt állnak a Rákóczi út egyik húsvéti kirakata előtt…

A séta a járványhelyzetre tekintettel teljesen érintkezés- és találkozásmentesen végigjárható, akár otthon, a fotelből is végigkövethetjükaz online felületen, ahol a szerkesztett anyagokat nem csak elolvasni lehet majd, hanem meghallgatni is; Aradi Imre színművész lesz a Húsvétoló házigazdája.

A részvétel ingyenes. A séta a kihelyezett QR-kódokkal 2021. április 2. és 5. között érhető el, és maximum 1,5 óra alatt kényelmesen végigjárható.

A résztvevőket nyereményjátékkal is várjuk! Az utolsó állomáson készített szelfiket kérjük a feltölteni a színház facebook oldalára, kérjük jelöljék a fotókat: húsvétolókecskemét kecskemétinemzeti hashtagekkel.

A három legtöbb szavazatot kapott fotó beküldőjét egy exkluzív kulisszajáráson vehetnek részt a színházban. További információk: www.kecskemetinemzeti.hu; www.hiroskozpont.hu; facebook/Kecskeméti Nemzeti Színház, facebook/ Hírös Város Turisztikai Központ

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a Szervezők!