Kezdőlap Kiemelt KÉT EMBERCSEMPÉSZ ÉS TIZENEGY ILLEGÁLIS MIGRÁNS

KÉT EMBERCSEMPÉSZ ÉS TIZENEGY ILLEGÁLIS MIGRÁNS

A bácsalmási járőrök 2021. február 26-án 13 óra 40 perckor Mélykút közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton megállítottak egy román rendszámú kisteherautót, majd intézkedés alá vonták annak sofőrjét és utasát. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a két román férfi 11 illegális migránst szállított a jármű rakterében.

A járművezetőt és társát az egyenruhások előállították, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 22 és a 21 éves férfiakat a nyomozók – kihallgatásukat követően – őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A magukat afgán állampolgárnak valló migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért meghallgatásukat követően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.