Kezdőlap Kiemelt K&H sajtóközlemény – Látványosan fejlődik a parasport

K&H sajtóközlemény – Látványosan fejlődik a parasport

Budapest, 2021. március 18. – Néhány nap, és kiderül, hogy az egy évvel ezelőtt 2021. augusztus 25. – szeptember 5. közötti időpontra átütemezett Tokiói Nyári Paralimpiai Játékokat meg lehet-e tartani. A sportolók már javában készülnek: eddig 15 igazolt kvótát szerzett a csapat, ami márciusban tovább gyarapodhat. A sportolók elhivatottsága tehát töretlen – ahogyan maga a parasport fejlődése is. Ezt pedig nemcsak a paralimpián elért eredmények, de a parasport és a sportolók egyre nagyobb ismertsége, elismertsége is jól mutat – vallja a K&H, a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója, illetve a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete.
14 éve annak, hogy a K&H a parasportolók mellé állt, és a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója, illetve a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete lett. Ez idő alatt a parasport nemcsak egyre látványosabb eredményeket ért el, de a paralimpiákon, valamint a világ- és Európa- bajnokságokon szerzett csillogó arany, ezüst
és bronzérmek mellett a társadalom tudása és hozzáállása is egyre inkább formálódik.
Így látja Ekler Luca világbajnok atléta is, aki az eddig távolugrásban és 100 méteres futásban megszerzett kvóta mellé márciusban 400 méteren is szeretné megszerezni a lehetőséget a paralimpiai részvételre.
„Nagyon jó azt látni, ahogyan a parasport fejlődik, és pozitív irányba változik a sportolók teljesítményének megítélése. Az eredményeink mellett ebben nagy szerepe lehet annak, hogy ma már egyre több intézmény – óvoda, iskola – szervez beszélgetéseket. Azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek és az idősek a legnyitottabbak, ők azok, akik bátran mernek kérdezni. Emellett több lehetőségünk adódik arra, hogy integráltan, az épek között versenyezhessünk. Itt ugyanis mindenki csak egyet néz: hogy a legjobb eredményt elérje. Az együttműködések, támogatások pedig abban segítenek sokat, hogy meg tudjuk mutatni az embereknek a küzdelmünket, a történetünket” – mondta el Luca. „Itt azonban még nem lehet megállni. A cél az, hogy egy nap eljussunk oda, hogy ne két világ legyen egymás mellett, hanem egy, amelyben mindenki helyet kap” – tette hozzá a sportolónő, aki jelenleg teljes erőbedobással a tokiói paralimpiára készül.