Kezdőlap Zenei élet Neil Youg and Crazy Horse: Way Down in the Rust Bucket

Neil Youg and Crazy Horse: Way Down in the Rust Bucket

Pályafutása tizenkettedik koncertalbumaként érkezik a kanadai-amerikai rock mogul és legendás bandájának újabb gyöngyszeme a „Way Down In The Rust Bucket”.

A ‘Way Down In The Rust Bucket’ live korongon lévő koncertfelvételt mára már több mint harminc esztendővel ezelőtt vették fel: egészen pontosan 1990. november 13-án, Neil Young 45. születésnapja után egy nappal rögzítették a kaliforniai Santa Cruzban a The Catalystban – a művész aktuális „Ragged Glory” turnéján.

Ennek szellemében az albumon többségében a „Ragged Glory” című lemezének slágerei kaptak helyet, és ezek egészülnek ki olyan remekekkel, mint a „Surfer Joe and Moe the Sleaze”, a „Dangerbird” vagy a „Don’t Cry No Tears.

A máig dobozban pihenő koncertfelvételt a Neil Young Archívumban találták meg, és ezt újította fel és adta ki a Warner hanglemezkiadó ezekben a hetekben hangzó és látható formájában is. A gitáros-énekes legenda életművét újra elérhetővé tevő sorozatában így immáron egy újabb eddig elérhetetlen érdekességként ismerkedhetünk vele.

Így aztán visszarepülhetünk az időben, és egy erőteljes koncerten teljes erejében hallhatjuk és láthatjuk újra a legendát ezen a nemzetközi kritika által is kiválóan fogadott megjelenésen, mely több formátumban: így a 2 CD-s kiadás mellett 4 LP-n, DVD-n, és deluxe kiadásban is elérhető.

Komlós József JR