Kezdőlap Régió Online közvetítésekkel készül a tavaszi szünetre a Kecskeméti Nemzeti

Online közvetítésekkel készül a tavaszi szünetre a Kecskeméti Nemzeti

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház két olyan előadás közvetítésével kedveskedik a gyermekeknek, amely anno óriási sikert aratott a gyermekek körében. Megtekintésük ingyenes lesz a teátrum Youtube-csatornáján.

A 2019-ben bemutatott Túl az Óperencián Mozart zenei világával és egy tanulságos történettel csábítja a képernyő elé a kicsiket és az örök gyerek felnőtteket, többek között Csombor Teréz, Pál Attila és Dobó Enikő főszereplésével.
A mesékben túl az Óperencián minden varázslatos és csodás, mindenki boldog és mindenki elnyeri méltó jutalmát. Ebben a történetben azonban az elfelejtett mesehősök élik hétköznapi életüket ezen a nem hétköznapi helyen. Túl az Óperencián egyszercsak új lakók jelennek meg, összekuszálva a mindennapokat és egy hatalmas kihívás elé állítva az egykor szebb napokat megélt szereplőket: harcba kell szállniuk a nagy mumussal, azaz a feledéssel.
Szintén a zene köré épül az És közben szól a dal… című előadás, amely az olasz zeneszerző, Rossini dallamait bújtatja mesés köntösbe. A történet olyan kérdéseket vet fel, amelyek minden bizonnyal sokunk fejében megfogantak már: Vajon doromboló szőrgombóc barátaink, a macskák mit gondolhatnak rólunk, emberekről? Hogyan viselkedne a cicánk, ha emberbőrbe bújva beépülne közénk? Talán nem árulunk el nagy titkot, ha megsúgjuk: máris indul a galiba-lavina és a hahota, miközben persze szól a dal… A 2015-ben színpadra állított
előadásban többek közt Ferencz Bálint, Károly Katalin és Pál Attila növeszt cicabajuszt.
Mindkét gyermekdarab rendezője a Kecskeméti Nemzeti direktora, Cseke Péter volt.
Időpontok:
● 2021. április 1. csütörtök (a szünet 1. napja), 15 óra: Túl az Óperencián
● 2021. április 3. szombat, 11 óra: És közben szól a dal
● 2021. április 6. kedd (a szünet utolsó napja), 15 óra: Túl az Óperencián
A Kecskeméti Nemzeti Színház Youtube-csatornája:
https://www.youtube.com/user/kecskemetikatona