Kezdőlap Kiemelt Saját fejlesztésű technológiáknak (is) köszönhető eredményes működés

Saját fejlesztésű technológiáknak (is) köszönhető eredményes működés

Az 1990-ben alapított, a vállalkozásoknál keletkezett hulladékok  begyűjtését, szállítását, kezelését és újra hasznosítását ellátó Design Kft. a magas színvonalon végzett munkájuk eredményeként mára a hazai piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált. A környezetvédelemre, a biztonságra és a minőségre kiemelt hangsúlyt fektető, dinamikusan fejlődő, egyedülálló tevékenységet folytató cég a saját fejlesztésű technológiáinak is köszönhetően közel 10.000 elégedett ügyfelet szolgál ki. Prekly László ügyvezető igazgató értékelte a vállalat három évtizedes működését.

Három évtizede a sikerek útján

A Design Kft. három évtizedes működése során az első 20 évben a fő profilt a hulladékbegyűjtés – amelyben piacvezető szerepet töltöttünk be – jelentette.  Utólag is kiváló döntésként tekintek arra, amikor 2012-ben elhatároztuk, hogy –tovább bővítetve a cég tevékenységi körét – megpróbálunk hulladékkezelő, ártalmatlanító és nem utolsó sorban hulladékhasznosító vállalattá válni. A vezetőség elindított egy nagy volumenű fejlesztési programot, amely során több hulladékhasznosító technológia és két C típusú hulladéklerakó tulajdonosa és üzemeltetője lettünk, ezáltal mind a termelőknek, mind a begyűjtő vállalatoknak kedvező díjszabású kezelő szolgáltatásokat is tudtunk biztosítani. Dunaújvárosi és debreceni lerakóinkban szinte mindenfajta, nem hasznosítható veszélyes hulladékot tudunk ártalmatlanítani, a begyűjtött hulladék 25 %-át pedig cégünk dolgozza fel.

Saját fejlesztésű hulladékhasznosító technológiák

A cég növekedésében kiemelt szerepet tölt be, hogy számtalan saját fejlesztésű és üzemeltetésű gépi vagy kézi hulladékhasznosító technológiávalrendelkezünk, melyek magas műszaki színvonalat képviselnek és a kor hulladékgazdálkodási igényeit minden tekintetben kielégítik. Képesek vagyunk a használt olajszűrőket, kondenzátorokat, spray flakonokat, levegőszűrőket, üzemanyagszűrőket szivattyúkat, szárazelemeket, akkumulátorokat, műanyag göngyölegeket és különféle olajos vizeket hasznosítani, és az ezekből előállított másod-nyersanyagokat értékesíteni. Ezen a területen Európában is egyedülálló és értékes tevékenységnek számít, hogy veszélyes hulladékból másodnyersanyagot nyerünk vissza. Különösen büszkén tekintünk a hazánkban kuriózumnak számító szárazelem feldolgozónkra, ahol az országban összegyűjtött szárazelemek, telefon akkumulátorok – évente mintegy 4-600 tonna – feldolgozása történik.

Magas színvonalú, komplex szolgáltatás

A legtöbb partnerünk igénybe veszi a cégünk által nyújtott komplex szolgáltatást, amibe a veszélyes és nem veszélyeshulladékok begyűjtése, közúti szállítása, előkezelése, kezelése, hasznosítása, és ártalmatlanítása tartozik. További tevékenységünk pedig az alábbi szolgáltatásokkal egészül ki:

  • Olajszűrők, üzemanyag- és légszűrők, spray flakonok, fémtartalmú csomagolóeszközök és egyéb hulladékok hasznosítása, fémek visszanyerése
  • Szárazelemek hasznosítása és egyes fémek visszanyerése
  • Műanyag és egyéb polimer csomagolási hulladékok előkezelése,
  • Hulladékok aprítása, szétválasztása, víztelenítése, tömörítése, átcsomagolása
  • Nemesfémek visszanyerése előhívó, fixír és egyéb oldatokból
  • Göngyölegek visszanyerése és átalakítása
  • olaj-víz keverékek szétválasztása és hasznosítása

Hosszabb távú célkitűzések

Kecskeméti központunkban – amelyet folyamatosan bővítünk – mára az egyik legkorszerűbb hulladékkezelő telephelyen fogadhatjuk a hulladékokat. A fejlesztéseket továbbra is fontosnak tartjuk, ezért örömmel említhetem meg, hogy a közelmúltban mintegy 70 millió forint támogatást nyertünk a meglévő technológiáink fejlesztésére, valamint új gépek, és berendezések beszerzésére.  

Hosszabb távlatokban előretekintve elsősorban nem az árbevétel-növekedés szempontjából határoztuk meg a célkitűzéseinket, hanem inkább a gondolkodásra, a hulladék-kezelési képességek szélesítésére és növelésére helyeznénk a hangsúlyt. Akkor lennénk elégedettek, ha tovább tudnánk bővíteni a hulladék-hasznosítási képességeinket és a jelenlegieken felül másféle hulladékot is tudnánk hasznosítani, így bővülhetne a portfólió és a szolgáltatási területünk, ez pedig árbevétel-növekedéssel és eredmény javulással is járna. Célunk, hogy minél több saját hulladék-kezelő technológiával rendelkezzünk, ennek következtében egyre több ügyfelünknek nyújthassunk komplex, magas színvonalú és kedvező díjszabású szolgáltatást.

Design Kft.

6000 Kecskemét, Ipar u. 6.

Telefon: +36 76 485 046

Fax: +36 76 483 197

E-mail: [email protected]