Kezdőlap Gyerekek TÖRTÉNETÉNEK LEGNAGYOBB PÁLYÁZATI FEJLESZTÉSÉT HAJTOTTA VÉGRE A SZENT ÁGOTA GYERMEKVÉDELMI SZOLGÁLTATÓ

TÖRTÉNETÉNEK LEGNAGYOBB PÁLYÁZATI FEJLESZTÉSÉT HAJTOTTA VÉGRE A SZENT ÁGOTA GYERMEKVÉDELMI SZOLGÁLTATÓ

2021. február 28-ával története eddigi legnagyobb pályázati fejlesztését zárja le a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósulóprojekt keretében közel 450 millió forintból fejlesztette az intézmény módszertani eszköztárát.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató EFOP-1.9.8-17-2017-00004 kódszámú, „A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának szociális közfeladat ellátásának támogatása” címűprojektjének célcsoportja a szervezet vezetői, munkatársai, valamint az ellátásban részesülő személyek voltak.

A pályázat keretében megújultak és korszerűsítésre kerültek a bácsalmási nevelőszülői tanácsadó irodák, kialakításra került 6 irodahelyiség és egy közösségi tér, melyek a gyermekvédelmi szolgáltatások magas színvonalon történő ellátásához járulnak hozzá. Az infrastrukturális fejlesztés eredményeként továbbá 80 db laptoppal és 23 db nyomtatóval bővült a nevelőszülői hálózat dolgozóinak eszközparkja.

400 nevelőszülő számára olyan szakkönyvcsomagkerült megvásárlásra és átadásra, amely hozzájárul a tudástőkéjük fejlődéséhez, az együttműködés és megküzdés stratégiáinak fejlesztéséhez.Az ismeretek elsajátításával az érintettek tudatos, aktív, felelős nevelőszülőként tudnak részt vállalni a szolgáltató tevékenységeiben.

A projekt egyik legfontosabb elemei az a digitális, multimédiás tartalmakkal színesített képzési tananyagcsomag, mely hosszú távon hozzájárul az egyházi és civil szervezetekkel közös szakmai munka további mélyítéséhez, segíti a nevelőszülői hálózat munkatársainak munkáját. A tananyagok olyan aktuális témákat dolgoznak fel, mint az internetbiztonság, digitális oktatás, testi-lelki egészség, közösségfejlesztés és játékpedagógia, erőszakmentes kommunikáció, kooperatív módszerek a tanulásban vagy éppen a környezeti tudatosság fejlesztése.

A fejlesztés eredményeként létrejövő jógyakorlat-gyűjtemény és digitális tananyagcsomag hamarosan elérhetővé válik a szolgáltató weboldalán