Kezdőlap Kiemelt Bács-Kiskun megyében történt

Bács-Kiskun megyében történt

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. április 13-án 0 óra és 24 óra között 17 esetben összesen 110 illegális migránst tartóztattak fel. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért az egyenruhások visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány 51 külföldit akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók 7 személyt fogtak el, és további 7 előállításáról intézkedtek. Négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kecskeméti rendőrök egy 25 éves jakabszállási lakost igazoltattak, akiről kiderült, hogy vele szemben a járásbíróság 10 nap szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el. A férfit a kapitányságra előállították.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 10 óra 20 perckor bűnügyi őrizetbe vettek két mélykúti lakost. A 21 és 27 éves férfiak a gyanú szerint befeszítették egy családi ház ajtaját, és az ingatlanból televíziót, mosógépet tulajdonítottak el.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint nyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások.