Kezdőlap Kiemelt HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2021. április 14-én 0 óra és 24 óra között 9 esetben 41 illegális migránst tartóztattak fel Madaras, Hóduna, Sárhát, Homorúd, Kéleshalom és Vaskút közigazgatási területén. A magukat szír állampolgárnak valló külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére, így a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatban lévő állomány 16 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók tíz személyt fogtak el, valamint tíz előállításáról intézkedtek. Közülük nyolcan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kunszentmiklósi rendőrök egy 45 éves helyi lakost igazoltattak, akiről kiderült, hogy vele szemben a járásbíróság 5 nap szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el. A férfit a kapitányságra előállították.

Szintén a kunszentmiklósi járőrök vették szabálysértési őrizetbe azt az 52 éves szabadszállási lakost, aki úgy vett részt a közlekedésben, hogy a vezetéstől korábban eltiltották. A sofőrrel szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Vaskút belterületén, az Alkotmány utcában egy 60 éves bajai lakos személyautóval közlekedett a tegnapi napon 22 óra 40 perckor. Az elsődleges információk szerint a sofőr letért az útról, majd a betonkerítésnek csapódott. A baleset következtében a sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Felmerült a gyanú, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott, ezért őt vér-vizelet mintavételre előállították. Az eset körülményeit a Bajai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!