Kezdőlap Gasztro Kollár Gazdaság – Értéket teremteni a szamóca-termesztés területén

Kollár Gazdaság – Értéket teremteni a szamóca-termesztés területén

A közel két évtizede alapított, a hosszú évek kitartó munkájának eredményeként mára magas színvonalú szamóca-termesztéssel foglalkozó lajosmizsei Kollár Gazdaság működtetői a legfontosabb céljuknak az érték teremtést tartják. A vásárlóik legnagyobb megelégedettségére folyamatosan finom, egészséges,
kiváló minőségű termékkel látják el a piacot. Kollár Róbert, a vállalkozás egyik vezetője kalauzolta végig szerkesztőségünket a lenyűgöző látványt nyújtó eperültetvények között.
A szamóca-termesztés „fővárosa”


Lajosmizse vonzáskörzetében már régóta sokan foglalkoznak
az eper termesztésével, amihez nagyban hozzájárul, hogy az itteni emberek nagyon szorgalmasak és szeretik a kihívásokat. Lajosmizse külterületén helyezkedik el a szamóca ültetvényünk, ahol családi vállalkozás keretében látjuk el a teendőket. A szüleimmel és a testvéremmel együtt immár közel két évtizedes tapasztalattal felvértezve végezzük a munkánkat, de komoly kihívást
jelent naponta megküzdeni a szélsőséges időjárás viszontagságaival, és nagyon sokat kell dolgoznunk a kiváló minőségért és a megfelelő termék volumenért egyaránt.


Értéket teremteni


A vállalkozásunk filozófiájában azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy értéket teremtsünk: finom, egészséges, kiváló minőségű szamócát kínáljunk az emberek számára. Örömmel végezzük a feladatunkat, mert látjuk a munka gyümölcsét: mindig óriási örömet jelent meglátni a levelek között megbújó első eperszemeket, és még nagyobb öröm megízlelni azokat. Csak a teljesen érett, minden oldalán piros eperszemeket – a gyümölcskocsánnyal együtt – szedjük le.
Törekszünk arra, hogy a leszedett eper még aznap, frissen kerüljön eladásra. Főként a budapesti Nagybani Piacon értékesítjük a termékeinket, de itt helyben is kiszolgáljuk az ide érkező kereskedőket. A vállalkozásunk megalakulása óta kialakult törzsvevői körrel rendelkezik, akiktől sok pozitív visszajelzés érkezik
hozzánk.


Folyamatos gondoskodás a kiváló minőségért


Arra törekszünk, hogy mindig kiváló minőségű szamócával lássuk el a piacot, ennek érdekében pedig nemcsak a szezonban, hanem egész évben foglalkoznunk kell az ültetvénnyel. A szezon után kezdődik a felkészülés időszaka, amely során figyelnünk kell a gyümölcs igényeire. A szamóca kedveli a napos helyeket, száraz időszakban pedig öntözést igényel, ugyanis víz nélkül a hozama jelentősen alulmaradna az elvártnál. A hozama függ a fajtától, az időjárástól és egyéb körülményektől (pl. talaj szerkezete, tápanyagtartalma, kiöntözött víz mennyisége stb.) Lehetőségeinkhez mérten követjük a legújabb technológiákat, és igyekszünk fenntartani a hatékony és minőségi termesztés egyensúlyát az eperültetvényünkön.

A magyar szamóca az igazi


A magyar őstermelők számára komoly fejtörést okoz az országba érkező import áru, aminél elég nehéz feladatot jelent a származás végig nyomon követése.
Fontos lenne, hogy ne a külföldről érkező termék legyen magyarként eladva, mert a sok utazástól csökken a minősége, az import nem igazi gyümölcs. Sok helyen csak átcsomagolják, és magyar termékként értékesítik. Aki ért hozzá, azonnal látja a hazai és import áru közötti különbséget: a magyar gyümölcsbe beleharapva megmarad az aroma, az illat, így tulajdonképpen egy élmény marad utána, míg az import szamócának látszó „tárgy” meg sem közelíti azt minőséget. Fontos felhívni a vásárlók figyelmét arra, hogy mindenképpen a magyar szamóca mellett tegyék le a voksukat, mert ezzel nemcsak a hazai
termelőket segítik, hanem önmaguk is jobb minőségű terméket fogyaszthatnak. Egyébként büszkén tekintünk arra, hogy idáig sikerült megvalósítani a céljainkat, s bízunk abban, hogy hosszú távon sikerül fenntartani a családi gazdaságot.


Kollár Gazdaság

Lajosmizse, Bene tanya 544/A


Kollár Róbert: 06-70/363-97-00

Kollár Ákos: 06-30/598-29-21