Kezdőlap Régió LEZÁRT AKTA: FIATALOK RABOLTAK KI EGY KÖZÉPKORÚ FÉRFIT

LEZÁRT AKTA: FIATALOK RABOLTAK KI EGY KÖZÉPKORÚ FÉRFIT

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bajai Rendőrkapitányság csoportos rablás miatt indított nyomozást 2020. október 23-án. A nyomozás elrendelését egy hajnalban érkezett bejelentés indokolta, ugyanis Baján egy háromfős társaság megtámadott egy 54 éves férfit. A fiatalok leszólították a helybélit, akitől cigarettát és pénzt kértek. Mikor a sértett nem tett eleget a követelésnek, támadói megfenyegették, majd egyikük megrúgta, és a földön fekvő sértettet ütlegelték és rugdosták. A tettesek a középkorú férfitól ellopták a cigarettáját és pénztárcáját, amiben közel húszezer forint volt.

A történtekre egy járókelő figyelt fel, aki üldözőbe vette a menekülő fiatalokat. Egyiküket, egy 12 éves fiút feltartóztatott a rendőrök érkezéséig, a másik két ismeretlen el tudott menekülni. Őket a rendőrök rövid időn belül beazonosították és elfogták. A 20 éves és a 14 éves gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, ők jelenleg is letartóztatásban vannak.

A nyomozás során kiderült, hogy a sértett súlyosan megsérült, orrcsonttörést szenvedett, így a két idősebb gyanúsított a rablás mellett testi sértésért is felelhet.

A vizsgálati osztály munkatársai az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban adták át az illetékes ügyészségnek.