Kezdőlap Kiemelt RENDHAGYÓ KIÁLLÍTÁS – RAJZOK AZ ABLAKBAN

RENDHAGYÓ KIÁLLÍTÁS – RAJZOK AZ ABLAKBAN

A kiskőrösi művelődési központ ablakában kiállított rajzokat bárki megcsodálhatja, akár séta közben is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a korábbi évekhez hasonlóan idén is gyermekrajz-pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. A gyerekek három kategóriában – óvoda, általános iskola alsó és felső tagozat – nyújthatták be műveiket. A pályamunkáknak a biztonságos, szabályos közlekedést kellett bemutatnia, és az alkotásokat egyénileg kellett elkészíteni.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai az illetékességi területükön lévő óvodák, iskolák figyelmét felhívták a pályázaton való részvétel lehetőségére, ezzel ösztönözve a kis művészeket a közlekedéssel kapcsolatos gondolataik képi kifejezésére. Ennek eredményeként száznál is több, különböző technikával készült anyag érkezett a kiskőrösi, a csengődi, a soltszentimrei és a soltvadkerti óvodákból és általános iskolákból.

A rajzok mindegyike egy-egy kis gyöngyszemnek, kiállításra méltónak bizonyult, így a kiskőrösi egyenruhások azt találták ki, hogy „ablakkiállítást” rendeznek a város lakóinak. A Kiskőrösi Művelődési Központ vezetője támogatta az ötletet, így a gyerekek munkái kikerültek a művelődési ház ablakaiba. A kiállítás darabjai több héten keresztül – akár séta közben is – megtekinthetőek a város központjában.