Kezdőlap Régió Újabb innovációs projektben vesz részt a Neumann János Egyetem!

Újabb innovációs projektben vesz részt a Neumann János Egyetem!

A NÁDOR Rendszerház Kft. (Konzorciumvezető), a CONTROLSOFT Kft. (konzorciumi tag) és a Neumann János Egyetem (konzorciumi tag) konzorcium keretében támogatási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2020-1.1.2-PIACI KFI kódszámú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati felhívásra. Az „Ipar 4.0-ra épülő moduláris felépítésű, ipari csomagológép fejlesztése integrált adatelemzéssel és mesterséges intelligenciára épülő optimalizálással, hibaanalízissel” című, 2020-1.1.2- PIACI-KFI-2020-00062 azonosító számú támogatási kérelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásra érdemesnek minősítette. A projekt összköltsége 980.000.000, – Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 683.000.000, – Ft. A projektünk célja olyan moduláris csomagológép család kifejlesztése, amely egyben lehetővé teszi a vevők gyors kiszolgálását és a vevői igényekhez történő rugalmas igazodást. A gép mindig termékeket párosít össze csomagoló anyaggal, valamilyen mozgás mechanizmus segítségével. A gép mechanikailag 5 nagy egységre bontható:

  1. Az áru bemenetét lehetővé tevő mechanizmusok.
  2. A csomagoló anyag tárolását, „kinyitását”, szükség szerinti beadagolását lehetővé tevő mechanizmusok.
  3. A csomagolt terméket címkéző, mérő és ellenőrző mechanizmusok.
  4. A folyamatjellemzőket mérő és archiváló szenzor egységek.
  5. Vázszerkezet. A fejlesztés alatt álló termékünk gépi tanulásos képességeivel teljes üzemi élettartama alatt folyamatosan figyeli a meghibásodásokat, a meghibásodások előtti és közbeni üzemi paramétereket, amiből következtetéseket von le és bizonyos feltételek fennállása esetén, figyelmeztet a jövőbeni meghibásodás valószínűségére továbbá ennek elkerülésére intézkedéseket hoz.
    A termékek csomagolása zárt munkatérben, automatikusan zajlik. A csomagoló anyag bemeneti pontjait a vevői igények alapján testre szabva optimalizáljuk oly módon, hogy modulárisan illeszthető felépítésük miatt egymás mellé építhetők legyenek.
    A csomagoló gép belső kiszolgáló egységekkel rugalmasan bővíthető a szükséges és elvárt munkafolyamatokat megfelelően. A csomagoló gép innovatív tulajdonságainak egyike a benne és körülötte zajló folyamatok real-time monitorozása, a mért értékek tárolása és visszakereshetősége. Ezen feladatok elvégzéséhez szenzorokra van szükség, ezért különböző szenzor egységeket fejlesztünk ki, amelyek modulárisan illeszthetők a géphez – a megrendelők igényei alapján, akár utólag is. A szenzorok által mért adatokat összegyűjtjük, szükség esetén műveleteket végzünk velük, majd adatbázisokba szervezzük őket.

Honlap: https://www.nador.hu