Kezdőlap Kiemelt Hírek Bács-Kiskun megyéből

Hírek Bács-Kiskun megyéből

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. május 19-én 0 óra és 24 óra között tizenkét esetben összesen 85 illegális migránst tartóztattak fel. A határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány 133 főt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Közterületi Támogató Alosztály járőrei – az NNI Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – tegnap reggel az M8-as sztráda dunavecsei szakaszán elfogtak egy ukrán állampolgárt, aki embercsempészés bűntettével gyanúsítható.

A járőrök és nyomozók az elmúlt napon négy személyt fogtak el, és további kilenc fő előállításáról intézkedtek. Közülük heten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 9 óra 15 perckor őrizetbe vettek egy 29 éves lajosmizsei lakost súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi szóváltásba keveredett egy ismerősével, majd megszúrta egy késsel. A történteket a Lajosmizsei Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya vizsgálja.

A kiskőrösi rendőrök 12 óra 25 perckor bűnügyi őrizetbe vettek egy 45 éves keceli lakost, aki ellen a járásbíróság lopás miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

Egy 28 éves kecskeméti férfi szabálysértési őrizetbe került. Őt egy áruházban tetten érték, miközben egy cserepes tuját próbált ellopni. Az elkövetővel szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel járó, valamint nyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt egy sofőrt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.